Ilyen iskola külföldieknek van Münchenben?
Jó napot!
2 gyermekes anyuka vagyok, van egy 13 és egy 7 éves lányom.
Münchenbe szeretnénk költözni a jobb megélhetés miatt.
Az unokanővéremék Angliában élnek, Devon megyében, és a 12 éves lánya olyan iskolába jár. ami direkt bevándorlóknak van létre hozva.Járnak oda afrikai, litván, német, lett gyerekek is.
Azt szeretném kérdezni, hogy Münchenben (vagy Bajorországban) van-e ilyen iskola, ahová be tudnám íratni a gyerekeket?
Mielőtt jönnének a rossz indulatú, kötekedő emberkék, azt sem tudom, hogy írjam be ezt a dolgot a keresőbe, szóval minden értelmes válasz nagy segítségem lenne.
Köszönöm, ha valaki segít.Szép napot!
Nem tudom, hoyg van-e ilyen iskola, de oda semmi esetre sem adnám be a gyereket, mert az az a környezet, ahol csal elkallódna - föként azok a törökök vannak ott, akik nem is akarnak beillszekedni és a németet sem akarják megtanulni.
Viszont Bayernben minden iskolában van lehetöség arra, hogy a németül nem tudó gyerek a normál osztályba járjon és közben külön feljesztést kapjon nyelvböl.
Az én gyerekiem sem kis korban jöttek ide, de az elsö tanév végére már fennakadás nélkül tudtak beszélni és az iskolában normálisan teljesíteni.
Mondjuk pont Németországot nem ismerem, de én is külföldre jöttem a gyerekekkel (majdnem hasonló korúak) és nem bevándorlók sulijában vannak. Persze van külföldi diák rajtuk kívül, de a többség az helyi.
Szerintem jobb ez így, mert jobban elsajátíthatják a nyelvet. Én azt tanácsolnám, hogy ne is ilyet keress, add be őket ahová helyileg majd tartoztok és a fejlesztést megoldják a suliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!