Kezdőoldal » Utazás » Európa » A Magas-tátrai felvonó fogadóé...

A Magas-tátrai felvonó fogadóépülete milyen veszélyes?

Figyelt kérdés

Júniusban szeretnénk menni a Magas-Tátrába, azon filózunk, hogy ahova megérkezik a felvonó(=Lomnici-csúcsra) ott milyen veszélyes a fogadóépület, illetve milyen túralehetőségek kínálkoznak onnan?

Olyan túrákra gondoltunk, ami nem hegymászói túra, hanem biztonságos, és idősebb emberek sem félnek rajta...

A válaszokat előre is köszönöm, és várom:)

2014. dec. 29. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A felvonó fogadóépülete semmennyire sem veszélyes. A kilátóteraszokon körben magas korlát van. Pont olyan, minha a Gellérthegy tetejéről nézelődnénk, csak hűvösebb szelesebb :-)

A csúcsról viszont semmilyen jelzett túraútvonal nem indul. Vagyis az egyetlen lehetőseg a következő felvonóval visszajönni.

A Kőpataki-tótól (ez a felvonó közbenső állomása) már lehet túrákat tenni jelzett úton. A Tátralomnicra vagy a Zámkovsky-ház felé levezető útvonal is jelzett turistaút. Az előbbi nagy része már az erdőhatár alatt megy, ez könnyen járható és nem veszélyes.

Van még egy lehetőség. A Kőpataki-tótól egy másik felvonóval fel lehet menni a Lomnici-nyeregbe, ahonnan indul egy rövid jelzett turistaút a Nagy-Lomnici-toronyhoz. De csak ugyanerre, a felvonóval lehet lejönni.

Akinek nincs magashegyi tapasztalata, annak nem ajánlott a jezett turistautakat elhagyni. A Magas-Tátra Nemzeti Park szabályai szerint amúgy sem szabad.

2014. dec. 30. 13:02
 2/5 A kérdező kommentje:

A választ nagyon szépen köszönöm, ment a zöld kéz természetesen, de az említett felvonók kb. mennyibe kerülnek?

A választ előre is köszönöm...

2014. dec. 30. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos mostani árakat nem sikerült a webről egyértelműen kiderítenem. Én meg évekkel ezelőtt jártam ott legutóbb.

Amit találtam, az az alábbi honlap:

[link]

Ebből az derül ki, hogy Tátralomnic -> Kőpataki-tó 15 EUR / 10 EUR (felnőtt / gyerek)

Kőpataki-tó -> Lomnici-csúcs 25 EUR / 17 EUR

Itt nekem az nem világos, hogy ez egyirányú, vagy oda-vissza út. Mert az alsó szakaszon gyalog is le lehet jönni, a csúcsről viszont egyértelmű, hogy aki felment a felvonóval, az le is jön vele.

2014. dec. 30. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Találtam egy részletesebb árjegyzéket, ami ráadásul magyarul van:

[link]

Ebből kiderül, hogy menettérti jegyre vonatkoznak a fenti árak, valamint van nyugdíjas jegy is.

2014. dec. 30. 22:52
 5/5 A kérdező kommentje:
A zöld kezek mtermészetesen mentek. Az utolsó link nagyon hasznos lett. Köszönöm/köszönjük:))
2014. dec. 31. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!