Milyenek az árak Hollandiában? Bővebben lent.
Minden jóval drágább, mint Magyarországon.
Pl. az egyik legolcsóbb "gyorsétterem" az a FEBO-automaták, amikből az automata fala mögött frissen sült kajákat kiveszel is olyan árban van, hogy 1.20 egy krokett, 2.50 egy hamburger. A bolti árak se barátibbak. Van valami Jumbo meg Albert Heijn nevű bolthálózat, ezekben sokminden van, de elég drágák. Van valami olcsóbb, aminek a nevét elfelejtettem, ezek olcsóbbak, bár Magyarországhoz képest még mindig drágák, a termékválaszték meg kb. olyan, mint a Kádár-rendszerben.
A tej, kenyér magasabb minőségű, mint nálunk, a zöldségek viszont mind ízetlen üvegházi szarok, nálunk a kutya se enné meg, ott meg drágábban adják, mint nálunk.
A tengeri halak jók, meg ezek a benvándorlók által hozott ázsiai, indonéz kaják.
A helyiek panelházakban vagy pirinyó emeletes családi házakban laknak, amiknek van egy kilépő udvara, olyan híres (hirhedt) nemzeti ételeik vannak, mint a snert (vízízű borsófőzelék egy szelet vézna szalonnával) meg vla (vízízű híg vaníliaszósz).
Szóval szerintem mi magyarok valamivel magasabb, vagy legalábbis kevésbé egyhangú szinten élünk, mint a hollandok. Gazdag, futurisztikus, szabad és biztonságos ország Hollandia, de itt Magyarországon jobb ételeket eszünk, nagyobb házakban, lakásokban élünk és sokkal többet költekezünk, ennek minden pozitív és negatív vonzatával együtt.
nagyon szépen köszönöm :)<3
te laktál kint amúgy? :)
nem semmi árak egy hamburgerért.. itt a mekibe megkapom 1 euroért is a sajtburemet :( :D
az üzletláncok neveit ismerem és nagyjából tudom hogy hogyan megy fel ará egyes üzleteknek.. az albert heijn az elég drága én is ugy tudom sajnos. :/ dehát az kb egy tesco mivel ott ugye nincs.
összeségében nagyon köszönöm a segítségedet... sokat jót tettél velem! :)
Ezen az oldalon minden infót megtalálsz az átlagárakkal kapcsolatban. Választhatsz pénznemet és várost is. Összetudod hasonlítani a budapesti átlagárakkal is.
En tobb mint 20 eve elek Hollandiaban. (Zeistben Utrech-tol nem messze.)Az emlitett uzletek mellett van meg Lid, Aldi is, ahol sokkal olcsobban lehet vasarolni.
Minden friss es jo minosegu. Rengeteg torok, marokkoi kisuzlet van, ahol a gyumolcsok es a zoldsegfelek szinte fele aron kaphatoak. Itt az arak a szezon szerint valtoznak. Az aruhazakban telen - nyaron szinte u.a az arak vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!