Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hány könyvet lehet egyszerre...

Hány könyvet lehet egyszerre kivinni külföldre? Van egyáltalán ilyen jellegű korlátozás vagy valami?

Figyelt kérdés
Főleg Anglia érdekelne.
2014. dec. 22. 22:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Amennyi még belefér a bőrönd súlyhatárába. Ha csak könyveket viszel ki, és semmi mást akkor minden repülőtársaságnál megadott súlyt viheted ki.

PL: ryanairnél 15kg.

2014. dec. 22. 22:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Korlatozas konyvekre?? :D ezeket egyedul talaljatok ki amugy?
2014. dec. 23. 00:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Korlátozás csak a régi könyvekre van, amennyiben azok a kulturális javak körébe tartoznak.
2014. dec. 23. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Miért lenne?????

Ezt komolyan honnan veszed?

Én más EU-s országba költöztem, a könyveimet (300+) bedobozoltam és kiszállíttattam.

2014. dec. 23. 11:54
 5/11 anonim ***** válasza:

>> Ezt komolyan honnan veszed?

Hát onnan, hogy én nem az afrikai dzsungelből érkeztem. Idézem a vonatkozó jogszabályt (ha megszeged a műtárgyak kivitelére vagy behozatalára vonatkozó szabályokat):

A kulturális javak forgalmára vonatkozó szabályok megsértése örökségvédelmi bírságot (Kövtv. 82-85.§), ill. büntető szankciókat (Btk. 216/B. §) vonhat maga után. A felderítés során a vámszervek az adott műtárgyat lefoglalják és az elkövető ellen eljárást kezdeményeznek.

Ez persze az EU-országokra is vonatkozik.

Egy kis olvasnivaló:

[link]

2014. dec. 23. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolso, kicsit el vagy tevedve. A kerdes konyvekrol szolt, nem mutargy jellegu konyvekrol. A 2 nem ugyanaz.
2014. dec. 23. 14:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Digo, Digo, megint fejest ugrasz... Olvasd el a 3. választ.
2014. dec. 23. 15:38
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Elolvastam. Attol fuggetlenul hogy ez igaz, a kerdesben szo nem volt muzealis erteku konyvekrol.
2014. dec. 23. 17:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek Digoval, semmiféle utalás nincs arra, hogy ezek értékes antik könyvek lennének, kizárólag a mennyiségi korlátozásról szól a kérdés.
2014. dec. 23. 22:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Éppen azért írtam, hogy: korlátozás csak... A tisztánlátás érdekében.
2014. dec. 24. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!