Hogyan lehet Ukrajnában letelepedni, elhelyezkedni?
Tudom, hogy szegényebb ország nálunk, de az árak is kisebbek, tényleg annyival rosszabb ott élni, mint nálunk? Valahogy nem láttam azt a nagy nyomort, Kárpátalja kb. ugyanazt ajánlja, mint Szabolcs vagy Zala megye, Kijevben meg minden elérhető, ami Budapesten.
Az utóbbi években többször is jártam ott turistaként és nagyon tetszett, az emberek csóróak, akárcsak nálunk de valahogy tudnak örülni annak, amijük van, nem felvágósak, és nagyon őszinték.
Van normális szociális háló, közbiztonság, egészségügy, nem hiszem, hogy őrültebb ötlet az enyém, mint azoké, akik Latin-Amerikába meg Indiába vágynak, ahol nincsenek ilyenek.
Ti ismertek olyat, aki kiment az ukránokhoz élni? Mivel nem EU-s ország mennyire nehéz megszerezni a letelepedési engedélyt? A munkavállaláshoz kell valami külön engedély?
1 főre jutó GDP:
Ukrajna: 3920 USD
Mo.: 13486 USD
Én azt nem értem, hogy vannak akik Indiába, Braziliába meg ilyesmi helyekre akarnak menni, azokkal minden OK, meg bíztatják őket, pedig ezek sokkal rosszabb helyek, mint Ukrajna pl. Dél-Amerikában a szegények teljesen elszegregált nyomortelepeken élnek, ahol hatalmas a bűnözés, Ukrajna meg olyan biztonságos, mint Magyarország, a szegények maximum lerobbant panelekben meg családi házakban élnek olyasmi körülmények között, mint nálunk a 60-as, 70-es években, mégsincs harmadik világbeli nyomor, India is hasonló, ezek mégis valahogy "divatosak" és úgy gondolják, hogy megfelelő munkahellyel, keresettel, élhetőek.
Én Kijevben a múltkor láttam olyan végzettségemnek megfelelő állásajánlatot, amivel 100.000 forintot keresnék, ez az ukrán minimálbér kb. 3 és félszerese, nem hiszem, hogy sokkal szarabbul jönnék ki, mint itthon.
Szia kérdező! Nagyon sajnálom, de én se tudok választ adni, de mindenképp írnom kell, mert én is hasonló vagyok hozzád. Bár kicsit mégis más, mert én valahogy a szláv országokat érzem hazámnak, pedig nincsenek ottani felmenőim. Én Szabolcsban élek, és ha ehhez hasonlítják, akkor nincs nagy ellenvetésem, hisz ebben élek, tudom milyen. Tervezek utakat oda, hogy jobban megismerjem az országot, Lviv és Kijev is nagyon jónak tűnik. Van osztálytársam, aki sokszor jár Ungvárra és ő is azt meséli, hogy Ukrajnában az emberek kedvesebbek.
Kívánom, hogy ha kitűzöl valamit célul majd, az sikerüljön!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!