Ha 1 hónapra kimegyek franciaországba?
Figyelt kérdés
tudok angolul, egy ismerősömhöz mennék aki francia(nyilván) angolul beszélnénk, de mindenki más körülöttem franciául. elég bulis az egész, szóval sok emberrel ismerkednék. a kérdés: megtanulnék 1 hónap alatt franciául? ( 1 éve tanulom gimiben)2014. nov. 3. 21:37
1/3 anonim 

válasza:

Ez nyelverzektol is függ, es attól is hogy hol tartasz most a nyelvtanulasban. Gondolom a sima jelen, múlt, jövő idő mar megy. Ha intenzíven francia környezetben leszel es csak franciául fogsz megszólalni, akkor elég jól meg lehet tanulni rövid idő alatt. Persze nem perfektül. Kevés szókinccsel, de azert normálisan megertenek majd. En a nulláról kezdtem, egy szót sem tudtam franciául, talán csak amit mindenki más, a "monamur" es hasonlókat. A férjem mellettem állandóan franciául beszélt, plusz a rádió, es igy fel év alatt mar mindent értettem amit mondtak. Persze a nyelvtant nem, igy aztán mentem suliba, ott mar könnyű dolgom volt.
2/3 anonim 

válasza:

En gimi 11. osztaly utan (2 ev francia tanulas utan) kimentem Parizsba nyaron egy marha eros nyelvviskolaba egy honapra (mindennap 8tol 2ig orak), vendeglato csaladnal voltam, szoval veluk is csak franciaul beszeltem. Egy honap alatt feltornaztam a B2es szintu (kozepfok) nyelvtudasomat C1re (felsofok). Sok munkanak meglesz az eredmenye, gyakorold a nyelvet, ahol csak tudod. Hajra :)
3/3 anonim 

válasza:

Nem hiszem... 0 nyelvtudással egy szót sem fogsz érteni, hogy tanulnál meg franciául? Szerintem ez csak akkor működik ha már beszéled valamennyire a nyelvet, akkor nagyon sokat fejlődhetnél. De ha full idegen nyelven pofáznak körülötted azt nem nagyon tanulod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!