A Ryanair elfogadja a régi típusú személyit, (útlevél helyett) külföldről hazafelé?
exemnek nem fogadták el a papír személyit, ugyhogy tapasztalatból írtam.
üdv: Anita
Hello!
Tudom, már régi ez a dolog, de nagy ökörség, amit néhányan írnak itt. 2008-ban akartam Dublinból hazajutni Ryanair-rel.
Nem volt útlevelem, csak új típusú személyim. És NEM fogadták el.. Egyébként utána lehet nézni a netet, külfüldön nem fogadjék el a jogsidat személyazonosításra!
Csak azért írtam, hátha ezzel megmentek vkit, aki olyan bamba, mint én voltam. :o)
Ha az utaztató nem fogadja el az EU hivatalos és érvényes okmányát, akkor abban a szent pillanatban hívd a konzulátust. Olyan nincs, hogy nem fogadja el, ez nem "lehetőség", kötelesség. Te érvényes - és az utazásra érvényes - okirattal igazoltad magad. Innentől kezdve az utaztató feladata és kötelessége, hogy megoldja az adott - hivatalos - okirat ellenőrzését. Vagyis ha épp keménytáblás népköztársasági személyi igazolvánnyal akarok utazni, akkor ezt is megtehetem...
Persze tapasztaltam már egyes határokon, hogy a "könyv" személyivel macera van, de a beléptetést eddig mindenhol megoldották.
Jogosítvány nem játszik sehol, nem érvényes személyazonosításra csak belföldön. Szemben a személyi igazolvánnyal (vagy személyazonosító igazolvánnyal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!