mi már sokszor próbálkoztunk de nem estünk tőle hasra, az ára meg elég magas volt, tehát gondold át.
Ám a bécsi szelet eredetileg nem bécsi szelet, az olaszoktól vették el, kicsit alakitottak rajta majd átnevezték. Az osztrák konyha már csak ilyen.
Nagyon köszönöm a válaszokat, külön a linkeket is. Megnéztem, és tetszik. Születésnapomra kapok egy adagot utazással együtt. Nem ismerem az Osztrák konyhát, de nem is vagyok nagy ínyenc. Ez azonban érdekel, és meg is fogom kóstolni, méghozzá borjúból.
Mégegyszer köszönöm.
na, az eddigi válaszokból kb annyi látszik, hogy fogalmatok sincs, de akkor minek válaszoltok? közléskényszeretek van?
kérdező:
az igazi bécsiszelet különleges, nem kapod meg sok helyen, speciálisan vágják a húst, titkos módon pácolják, valami adott olajban sütik amit olyan cég szállít aki a császárnak is szállított, a panír is eredeti monarchia idejéből származó recept
az egyik hely ahol ilyet tudsz enni az a [link]
érdemes megkóstolni, hasonlót se ettél még otthon, hidd el
NEm szívesen mondom, de amikor a kérdező azért megy el bécsbe, hogy majd ott megkóstolja a panírba csomagolt disznóhúst, akkor valamit nem jól tanult meg a szakmunkásképzőben.
MErt az egy dolog, hogy abécsről neveztek el egy darab kloffolt húst valahol, de ettől még sokkal több, és sokkal jobb élményt tartogat Bécs városa, mintsem beülj egy étterembe, és elhidd, az a világ közepe.
Mert - ahogyan a rántotthús sem a gasztronomia csúcsa - úgy Bécs is ennél sokkal több.
Majd rájössz, ha tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!