Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy kiengedjenek Angliába?
szerintem mindenképpen higgadtan próbálj leülni velük és beszéljétek meg.nagyszerű dolog,hogy 20 éves létedre tiszteletbentartod a szüleidet.próbálj azzal érvelni,hogy az egyetemen betudod hozni a tanulás és ez az út a nyelvtudásodra is jelentősen hatna,és ez sajnos tényleg nem mindenkinek adatik meg.
16L
sok sikert én szorítok neked.
Én csak pár napja töltöttem be a 18. életévemet, amikor életemben először utaztam külföldre repülővel. Egy olyan nemzetközi táborba mentem, ahol más magyar nem volt, nem tudtam hova megyek, és kikkel fogok lakni két hétig. Baromira meg voltam ijedve, de egyáltalán nem bántam meg, hogy elmentem, és úgy érzem rengeteget önállósodtam tőle... Azóta minden évben megyek valamerre, én is 20 éves vagyok. Az első elszakadás nálunk is nehezen ment. Anyu ezerszer megkérdezte hogy biztos vagyok-e benne, aztán amikor utolsó itthoni estémen bepakoltam és felhúztam a háti( + hasi) táskáimat, akkor már majdnem sírt. Enyhén szólva is úgy néztem ki mint egy málhás szamár... Kiakadt a cuccaim miatt, hogy szegény kicsi lánya meg fog szakadni mire odaér... Aztán kihangosítva beszéltem a családdal, amikor odaértem. Késett a gépem, telefonálnom kellett a szállásra, hogy várjon meg a recepciós, rohantam, azt sem tudtam hol vagyok, csak mentem, már azt hittem az utcán alszok, de megoldottam!!! El sem hitték, hogy ilyen dolgokból is simán kivágtam magam, azt hiszem akkor nyugodtak meg igazán! :)
Mond el nekik, hogy ez egy baromi nagy lehetőség az életedben, ami lehet hogy soha nem fog visszatérni. Egy fapados repülőjegy ma már nem olyan megterhelő senki számára, kisebb spórolással simán össze lehet rakni. (Pl elmondhatnád párodnak, hogy rendben akkor fizesse, de mondjuk ez a szülinapi ajándékod, vagy bármi ami a közelben van... évforduló, névnap, valentin nap, bármi) Világos, hogy csak mentségeket próbálnak felhozni a szüleid, szeretnek téged, és féltenek, ezért nem akarnak elengedni. Én innen közelítenék. Leülnék velük beszélni, és kerek perec megmondanám, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a szüleim, tisztelem őket, stb stb, de ez egy olyan lehetőség amit úgy érzel nem lehet kihagyni, és te úgy gondolod vagy elég felnőtt, van elég nyelvtudásod ahhoz, hogy semmi baj ne érhessen kint, de a támogatásukat szeretnéd kérni ahhoz, hogy ez az út tényleg úgy sikerüljön, ahogy... Mond el nekik, hogy onnantól kezdve hogy odaérsz, minden pillanatban elérhető leszel, jelentkezel akár baj van, akár nincs. Anglia nem a világ vége... Szerintem egy ilyen őszinte beszélgetés után nagyobb az esélye hogy elengedjenek, viszont én is fontosnak tartom azt, hogy ez egyfajta megállapodás útján történjen ne csak fogd a cókmókod és menj...
Szia!
Én is pont 20éves voltam másfél évvel ezelött amikor kijöttem Írországba úgy hogy nem ismertem senkit és akkor repültem először és tudtam hogy fél évig biztos nem tudok haza menni,na most szerinted ezt hogy tálaltam otthon???
Anyumnak azt mondtam egyik nap hogy ugy néz ki hogy 1 hónapon belül kimegyek,először elcsodálkozott de egyszer nem mondta hogy ne menjek,csak azt kérdezte hogy biztos jól átgondoltam e?.Igazából attól függ az egész hogy mennnyire tartanak felnőttnek Téged,próbáld meg elmagyarázni Nekik hogy ezzel az utazással sok tapasztalatot szerzel,és azt az egy hetet a suliból be fogod pótolni simán, és legyél határozott.
Sok sikert,remélem összejön Neked Anglia,csodálatos ország!!
Esetleg ha nem repulovel utaznal?
Megertem a szuleidet mi itt angliaban elunk mar jo par eve es 14 eves a fiam es en sem engedem haza repulovel!
Se telen se nyaron!Az mas ha mi is vele utazunk de elore lathatolag az nem mostanaba lessz.Ezert en azt tanacsolom probalkozz ne a repulovel mert sok szulonek all egnek a haja velem eggyutt ha gyerek egyedul ul repulore.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!