Londont miért látogatják ilyen rengetegen? Mi teszi vonzóvá ezt a várost?
Sok európai országban jártam már és azt vettem észre, hogy Londont sokkal többen látogatják meg. Mindennapos a fotózgatás, tömegesen látogatják meg a híres helyeket, építményeket. Például egyik nap délelőtt mentem a Szent Pál katedrálisba, akkor gyorsan haladt a sor. Amikor kijöttem délután 1 körül, a bejáratnál, akkor már rengetegen voltak. Többféle nyelven kommunikáló turistákkal találkoztam: spanyol, japán, francia, stb.
Budapesten többnyire orosz turisták vettek körül, mint pl. a Parlamentnél idén nyáron. Holland vagy lengyel turistát csak párszor láttam. Az igaz, hogy sokszor írják a hírekben, hogy Budapest továbbra is népszerű a turisták körében és, hogy nem veheti fel a versenyt Prágával (ami igaz, mert voltam ott és nagyon szép volt). De akkor is London a leglátogatottabb hely.
"Szerintem semmivel sem látogatják többen, mint mondjuk Párizst vagy Rómát, esetleg Madridot, Barcelonát, Bécset... Vagy akár Budapestet."
érdekes, a londoni repülőtér a világ egyik legforgalmasabb repülőtere, akkor biztos nem a semmiért van ott annyi ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!