Kezdőoldal » Utazás » Európa » Volt mar Erdelyben valaki?

Volt mar Erdelyben valaki?

Figyelt kérdés
Milyen ott? Milyen emberek lakjak? Mit erdemes megnezni, ilyesmik erdekelnek engem. Minden velemeny erdekel, legyszi irjatok jo sokan! :-) altalanos tudnivalok, szokasok is erdekelnek, amiket erdemes tudni mielott oda utazok!

2014. aug. 26. 21:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segít, hogy nem mondod, mi érdekel. Elsősorban én 'szereda környékét javasolnám első körben, magánháznál. Onnan a csángó falvak, Csíksomlyó, a Hargita, maga Szereda, 'vásárhely, Korond/Parajd/Szováta könnyen megközelíthető. Helyiek kedvesek, barátságosak.
2014. aug. 26. 21:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Barmi erdekel ami vele kapcsolatos. Sajat velemenyek tapasztalatok. Szerintetek mi jo mi nem, hova eri meg elmenni. Ilyesmik
2014. aug. 26. 22:01
 3/10 |Orfeusz| ***** válasza:
82%

Mi osztállyal voltunk tavaly. Csodálatos hely. Igazából bárhova mész Erdélyen belül mellé nem nyúlhatsz.

A tanácsaim: vigyél lejt, úgy olcsóbb minden, esernyő legyen készültségben és ha teheted legalább egyet túrázz.

2014. aug. 26. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyjából így igaz, de: Iparvárosokat kerülni kell, illetve a térképben nem szabad megbízni, mert ritkasz*r utakat tud nagyon jó minőségűnek jelölni. Ja, meg egy ~10°C hűvösebb van, mint itt, meleg ruha, cipő, pulóver, esetleg sapka, kesztyű a hegyi túrákhoz. Elsőre inkább Székelyföld(bármi) utána a színromán részek, úgy talán könnyebb.
2014. aug. 26. 22:28
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
2. Mi massal fizetne, ha a hivatalos penznem a lej??? Amugy az emberek olyanok, mint mashol, elik az eletuket. Kirandulasra rengeteg lehetoseg van, Szekelyfold valoban gyonyoru, de a Nyugati Karpatokban is szebbnel szebb helyek vannak, valamint a maramarosi kornyek is nagyon szep. Ugyanakkor a hegyeken kivul is boven van lehetoseg, tovabba varosok is vannak szepek. Irj egy kornyeket es adhatunk pontosabb infokat, amennyiben kirandulas celjabol tetted fel a kerdesed. Esetleg kerdezz konkretabbakat.
2014. aug. 26. 22:58
 6/10 szabina555 ***** válasza:

az első válaszolóval értek egyet, ezeket a helyeket ne hagyd ki. és ott van még Kolozsvár, Nagyvárad, Marosvásárhely, ezeket is nézd meg. plusz a Kárpátokba is látogass el, ott van ahol még nyáron is hó van. a Gyilkos-tóra is érdemes időt szánni.

az emberek kedvesek, az ott élő magyarok legalábbis. a románoknak mi próbáltuk nem említeni, hogy magyarok vagyunk (ezt tanácsolták), így nem volt bajunk, nemtudom am.hogy mennyire szeretik az odautazó magyarokat.

2014. aug. 27. 12:32
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

5. vagyok...tobb szep helyet ajanlottam, miert lettem lepontozva?

Utolso: a romanok a magyarorszagi magyarokkal nem igazan problemaznak(hozzateszem, amelyik normalis az az itteniekkel sem). Varosaidat pedig annyival egeszitenem ki, hogy bar Kolozsvar szep varos(itt elek), de egy Nagyszeben, Segesvar vagy akar Brasso is felveszi vele a versenyt(beszelunk itt az ovarosi reszekrol, nem a panelrengetegekrol), Nagyvaradon mar inkabb csak a kozvetlen kozponti resz a szep(ami elmondhato Temesvarrol is vagy akar Aradrol), viszont Vasarhelyben en nem tudom mi a szep(persze ez csak szemelyes velemeny).

2014. aug. 27. 12:49
 8/10 szabina555 ***** válasza:

ezt jó tudni, köszönöm.

tényleg, most hogy mondod, Segesvárt kihagytam, pedig az volt a kedvenc helyem ott :)

Vásárhely nekem tetszett, nemtudom miért, már 6 éve, hogy ott jártam, de tudom, hogy tetszett.

2014. aug. 27. 14:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Elsosorban Brassot ajanlom, nagyon szep varos, a legtobb nyugati "turista-celponttal" is felveszi a versenyt. A kornyek gyonyoru, rengeteg alkalom van a kirandulasra, pl Cenk, Keresztenyhavas (Postavaru), Rozsnyo, Predeal... a kozelben pedig ott van Torcsvar ("Drakula-kastely"), Rozsnyoi var...

Segesvar: a Varat erdemes megnezni

Szovata es Parajd: hangulatos udulo-varosok, bar nyaron rengeteg a turista. Kirandulni a kornyeken ott van pl. a Mezohavas vagy a Bucsin.

Szekelyfold, mint mar irtak.

Torocko (Rimetea): Erdely talan legszebb es leghangulatosabb faluja, bar az utobbi idoben turista-csapdat csinaltak belole, tele van bovli arusokkal, kocsmakkal stb. A kozelben ott van a Szekelyko es a Torockoszentgyorgyi Var.

#7-essel egyetertek: Marosvasarhelyben en sem nagyon tudom, hogy mi a szep; en 19 evig laktam ott, es nem tunt kulonlegesnek... szurke mezovaros. Az egyetlen, amit erdemesnek tartok ott megnezni, az Allatkert.

2014. aug. 28. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk a Kulturpalota
2014. aug. 28. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!