Kezdőoldal » Utazás » Európa » Írország vagy Málta?

Írország vagy Málta?

Figyelt kérdés

"Írországban vagy Máltán dolgozzak a nyáron".Jelenleg Írországban dolgozok,mintegy másfél éve és szeptemberben akarom otthon elkezdeni az egyetemet de még nem tudom mit csináljak a nyáron.két lehetőség: I Írország(ban maradok): jó fizetés,megbízható munka,megbecsülnek,barátok,viszont nagyon rossz nyár(15-18fok,eső,szél)

II Málta:ismeretlen ország,kevesebb fizetés,nem ismerek senkit viszont forró nyár,tengerpart,búvárkodás,tapasztalatszerzés,új kultúra megismerése

Melyiket válasszam?

2010. jan. 16. 04:06
 1/10 anonim válasza:
18%
Ha ennyire bizonytalan vagy, hogy mástól várod a döntést életed egyik legfontosabb helyzetében, szerintem jobb ha bevonulsz egy barlangba és remete leszel.
2010. jan. 16. 08:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
konkrétan leírtad, hogy vagy a tök jó élet, vagy egy ismeretlen szar. na melyiket választod?
2010. jan. 16. 09:55
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Málna, izé, na... Málta.
2010. jan. 16. 10:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát azért nem mondanám életem legnagyobb döntésének hogy hova megyek dolgozni nyáron, voltak már sokkal fontosabb döntéseim eddig a 21évvemmel, amúgy csak kíváncsi vagyok mi véleménye egy kívülállónak.
2010. jan. 16. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen vágj bele Máltába! Ha Írországba van már ismeretséged, van hova visszamenni. Mindenesetre nem ártana ha lenne tartalékpénzed is, akárhogy is alakulhat...
2010. jan. 16. 23:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

Én is azt tanácsolnám, hogyha van már Írországból másfél éves tapasztalatod s mindenképpen el kell jönnöd onnan (egyetem miatt), akkor a nyarakra mindig válassz mást! Így ismered meg a világot s így tudsz egyetem után véglegesen dönteni. Akárhogyis... azok "csak" nyarak.

Mondjuk előtte mindenképpen térképezd fel az országokat, ahova szeretnél menni. Én úgy hallottam, hogy Málta olyan, mint Olaszország, Spanyolország s Görögország -> egy kaptafa, nem becsülik meg az embert s kevesebb is a fizu. Viszont emellett vannak pozitívumok is.

2010. jan. 17. 14:08
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy munka szempontjából ezek a déli országok 1 kaptafa,de azért választottam Máltát mert ott a hivatalos nyelv angol,és akkor legalább már a nyelvvel nem lenne baj.

Úgy gondoltam hogy ha már úgy kijövök a fizetésből hogy nem is tudok félretenni már akkor megérte.

Igazából Málta felé hajlok,mert itt Írországban a nyár tényleg iszonyú egy magyar ember számára.

2010. jan. 17. 23:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem minden a nyelv: én dolgoztam már 2 nyáron is Németországban (2-2 hónapot) úgy, hogy a német nyelvtudásom alapfokú, az angol pedig középfokú. Hamar el lehet sajátítani az adott ország nyelvét, nekem is profibb lett a német (annak ellenére, hogy már 6 éve nem tanulom s általánosban is mindig hármas voltam belőle). Szóval ne a nyelvhez igazodj!

2009. nyarán elvileg nekem Olaszországban kellett volna dolgoznom, voltam is kint - de csak egy hétig bírtam. Ne akard tudni, hogy az egy kaptafa alatt mit értek, legyen címszavakban annyi elég, hogy: kevesebb kaja, rossz bánásmód stb. Ez persze nem jelenti azt, hogy Te nem találnál normális munkáltatót, de én többet még a légterükbe sem teszem be a lábamat! És azt hallottam, hogy a tegnap említett országokban is ilyen (Spanyolország ugyanígy járt az olasz kisfőnököm - talán volt honnan azért bántak velem így Lignano-ban, nem tudom).

Én (nem elfogultságból) Németországot tudnám tanácsolni, mert a német rendszer elég kecsegtető s megtisztelnek, nem pedig lenéznek. Az árak alacsonyak (nem ér náluk semmit az euró, visszasírják a márkát) s az ottani fizuból eléggé meg tudod szedni magadat!

2010. jan. 18. 12:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Málta.Fiatal vagy.Vágj bele.Bár kevesebb lesz a fizetésed

ott lesz a klassz tengerpart.Lesznek új barátaid és persze a régiekkel is tarthatod a kapcsolatot.

2010. jan. 19. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Írország helyzete :(((((

http://www.youtube.com/watch?v=BDvLtVgiB4s

2010. márc. 6. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!