Én középfokú nyelvvizsgával, gazdasági diplomával 2 éve nem találok munkát. Illetve találnék, de sem takarítani, sem mosogatni nem akarok.
Ez nyilván régiótól is függ, Münchenről nem tudok nyilatkozni.
2014. aug. 9. 11:59
2/10 A kérdező kommentje:
Hat nemetbe szerintem nem olyan nehez munkat tanalni , csak kell majd csinaljak egy 2 eves ausbildungot ( szakiskolat )
2014. aug. 9. 12:13
3/10 anonim válasza:
Persze, csinálhatsz Ausbildungot, ha felvesznek.
2014. aug. 9. 16:33
4/10 anonim válasza:
attol fugg, milyet, es milyen vegzettseggel. Van aki egy het alatt talal, van aki meg evek alatt sem.
2014. aug. 9. 23:22
5/10 Singham válasza:
Szakmai tapasztalattól függ, hogy milyen munkát találsz és milyet.
Első: Milyen gazdasági diplomád van? Közgáz és ehhez hasonló? Ha igen, akkor azért nem nagyon vesznek fel vele, mert sok mindenben eltérnek a jogszabályok, stb. Mellé érdemes lenne kint elvégezned még valamilyen tanfolyamot vagy valamit.
2014. aug. 27. 11:31
6/10 anonim válasza:
Igen, közgazdász lennék, de meg sem próbálok ezen a területen elhelyezkedni, pont az általad említett ok miatt, illetve otthon sem dolgoztam soha közgazdászként.
Sima irodai munkára jelentkeztem, de mindig azt modták, hogy ahhoz meg túlképzett vagyok.
Ausbildungra sem jutottam be ugyanezért, fizetős tanfolyamokra viszont nem telik.
2014. aug. 27. 18:37
7/10 Singham válasza:
Sima irodai munkánál tényleg túl képzett vagy. Vannak különböző támogatási rendszerek képzésre, stb.-re. Annak is érdemes lenne utána nézni
2014. aug. 28. 08:10
8/10 anonim válasza:
Nálam is ugyanez volt a szitu. Közgazdász BA diplomával és középfokú némettel nem találtam semmit, szintén két év alatt. Úgyhogy tavaly elmentem a Volkshochschule TestDaf C1 előkészítő tanfolyamára és sikeresen letettem a vizsgát, így felvettek egy német egyetemre (szintén BA, teljesen más szak). Úgy érzem, ezzel megoldottam a problémám. Az egyetemnek rengetek kapcsolata van, jó esélyekkel pályázok majd gyakorlati helyekre, illetve a diák státusszal irodai munkára is könnyebben felvesznek.
2015. febr. 9. 13:02
9/10 anonim válasza:
6-os: Előző vagyok. Úgy tudom, hogy az Agentur für Arbeit finanszíroz ilyen esetekben nyelvtanfolyamot, menj és beszélj velük. Kérdezz rá a 'Bildungsgutschein'-ra. Én is elmentem és boci szemekkel, kétségbeesetten elmeséltem a sztorim, meg megmutattam a diplomám, hogy nesze, nézd meg, tanult ember vagyok és nem élősködni jöttem. Ki is állította nekem a faszi a Bildungsgutschein-t.
2015. febr. 9. 13:05
10/10 anonim válasza:
Köszönöm, már voltam náluk, de nem fizetik a nyelvtanfolyamot, illetve csak B1 szintig, mert az állítólag elég ahhoz, hogy boldoguljak. Legalábbis 1 éve még így volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!