Hollandiának angol nyelven miért The Netherlands a neve?
Figyelt kérdés
Illetve Hága városának The Hague ?2014. aug. 7. 20:25
1/9 anonim válasza:
Ezt így még sosem hallottam. A Netherland szó a holland Niederlandból ered ami alföldet jelent.(Németalföld). De ha azt mondod Holland azt is megértik mindenütt.
2/9 A kérdező kommentje:
A The Netherlands-et angol nyelvű cikkben láttam, míg a The Hague-t a flighradar24.com térképén
2014. aug. 7. 22:11
3/9 anonim válasza:
Amiért Wien-t mi Bécs-nek hívjuk.
4/9 anonim válasza:
Hága: mert "lefordították" angolra, ahogy a Hága is "magyarosítva van"
Netherland pedig a holland Nederlandból származik.
Holland igazából Hollandia (Nederland) két tengerparti tartománya. Az ott lakó hollandok az igazi hollandok, a többiek "dutch"-ok...
5/9 A kérdező kommentje:
a "THE" előtag miatt tettem fel a kérdést, nem azért hogy hollandia miért netherland
2014. aug. 8. 08:22
6/9 A kérdező kommentje:
de ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásokat
2014. aug. 8. 08:22
7/9 anonim válasza:
Háha is Den Haag régebbi nevén meg 's-Gravenhage. Valamiárt lefordították.
A Netherlandsnál miért van névelő az passz. Németben is van pár ország aminek van névelője.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. aug. 8. 11:51
9/9 anonim válasza:
Azért van a névelő mert többesszámban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!