Norvégiába be lehet utazni magyar személyi igazolvánnyal?
Én itt élek, és nekem vagy az ismerőseimnek soha nem volt gondja a személyi igazolványból. Ráadásul schengeni övezet úgyhogy (hacsak nem futsz bele valami fokozott ellenőrzésbe) el se fogják kérni.
Teljesen felesleges ezért útlevelet csináltatni.
Én is itt élek, és én már láttam ebből problémát, azért írtam. Nem akartak felengedni a repülőre egy csapat srácot, mert csak személyijük volt. Egy jó ideig magyarázkodtak, mire a stewardessek telefonáltak, és végül felengedték őket. Ez a kellemetlenség elkerülhető lett volna útlevéllel, hiába utazhatnak amúgy személyivel is.
A fokozott ellenőrzésbe meg most pont belefuthat...
Én több mint 5 éve itt élek. Bár van útlevelem, de mindig a szeméylit használom! Soha senki nem kért útlevelet, pedig kb 3 havonta utazom repülővel, autóval pedig heti szinten átmegyek Finnországba/Svédországba.
Azért a rendőrök, határőrök tisztába vannak a szabályokkal. Attól még hogy egyszer egy stewardess nem volt ezzel tisztában, ez elég egyedi eset ahhoz, hogy e miatt útlevél készítése biztass másokat. Ráadásul az is megoldódott egy telefonálással, ahogy írtad (3-as). Ha e miatt nem engednének valakit utazni, abból komoly botrány lenne és szép nagy kártérítést kapna az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!