Szerintetek mely a föld 10 legszebb épülete és 10 legszebb városa?
Tudom hogy ha beütöm a Google-be hogy top 10 akkor jön az áradat, de magyar véleményeket nem nagyon találok. Szóval menyek szerintetek a legszebbek, legegyedibbek, legmonumentálisabbak? Csak hogy én írjam le elsőnek, persze sorrend nélkül:
A top 10 épület:
Szent Péter Bazilika /Vatikán
Szent Pál Székesegyház /London
Londoni Parlament /London
Louvre /Párizs
Neuschwansteini várkastély /Németország
Kölni dóm /Németország
Firenzei dóm /Olaszország
Szent István Székesegyház /Bécs
Országház /Budapest
Szent Izsák Székesegyház /Szentpétervár
És a legszebb városok:
Prága, Bécs, Budapest, Szentpétervár, Velence, Firenze, Róma
München, Párizs, Stockholm
Azt tudjátok hogy a Föld az nem csak Európából áll vannak ám más kontinensek is. Nézzetek meg egy pl iráni mecsetet, egy indiai fortot vagy palace-t aztán rájöttök hogy messze nem Európában vannak a legszebb dolgok.
Budapest meg a szép városok között??? Szerintem egy undorító hely.
Csak akkor a kérdést úgy kellett volna feltenni hogy Európa legszebb helyei. Budapesttel kapcsolatban igazad van az emberek teszik undorítóvá.
Egyébként mint ahogy te is írtad nagyon sok szép város van és szerintem ezeknek a listáknak semmi értelme mert totál szubjektív. Pl te írtad New York-t és oda ha ingyen mehetnék sem mennék el másnak pedig simán lehet a szíve vágya. Sok múlik a város hangulatán is pl Bangkok nem túl szép de hihetetlen hangulata van. Nekem a legszebb város amit láttam Esfahan, Európában pedig Prága és Dubrovnik.
Szerintem ez a 10 legszebb város:
-Barcelona
-Prága
-Szentpétervár
-Bécs
-Velence
-Madrid
-Róma
-München
-Párizs
-Stockholm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!