Angliában mit csinálnak a 4-5 éves gyerekek az iskolában? Nyelvtudás nélkül is felveszik?
Biztos vagyok benne, hogy az 5 éveseknek lazább a napi foglalkozás, mint az iskolás elsősöknek, de már szoktatják őket a figyelemhez, fegyelemhez...
Abban is biztos vagyok, hogy nekik (sem) egész napos az iskola, hanem csak félnapos, nem úgy, mint Mo-on az óvoda, ami délelőtt+délutános, ezért kell a gyerekeknek ott aludniuk ebéd után...
Úgy tudom, sok nyugati országban nincs állami óvoda, ezért van a kicsiknek ilyen "előiskola".
Az első jól írta.5 évesen kezdik,és inkább nulladik osztály(felkészítő),délig vannak bent,majd otthon pihennek.
A továbbiakban sem lesz nehéz az iskola,legalábbis a magyar oktatáshoz képest.
Az érettségi megszerzése is fele olyan nehéz mint otthon.
Szia, 4 evesen is mehet mar suliba a gyerek, de csak fel napra, vagy 3-szor egy heten.
5 evesen kezdodik kint a rendes iskolai oktatas, ami kotelezo, ugyanugy mint otthon a 7 eveseknek.
9-15.30-ig van az oktatas, hetfotol-pentekig. Az iskola nagyon laza, de kotelezo, es egyenruhaban kell jarniuk.
Irni es olvasni tanulnak meg az elso osztalyban.
Kint elunk, a kisfiam is itt kezdte a sulit, de mar nagyobb.
Nem delig jarnak amugy, hanem 15.30-ig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!