Szerintetek Brugge szép hely? Érdemes oda utazni?
Az a legjobb, ha te magad döntöd el a saját kérdésedet, és nem olyanra hagyatkozol, aki esetleg azért húzza le, mert ott töltötte a nászútját, veszekedtek, és ezért leírja hogy nem érezte ott jól magát.
Mi lenne, ha kedvenc képkeresődbe beírnád azt a szót, hogy Brugge?
Az Erőszakik című filmben láttad? :)
Nekem nagyon tetszett. Autóval mentünk Londonba és megnéztünk több helyet is és mindenképpen látni szerettük volna Brugge-t. Csak kevés idő jutott rá, ezt nagyon sajnálom. :) Gyönyörű volt, én kifejezetten szeretem az ilyen kis "csatornás" városokat. Nagyon szép hely, a tér is szép, a torony is a téren. Felmentünk (ha klausztrofóbiás vagy, akkor nem ajánlom) és nagyon tetszett. Szép a kilátás. Finom a csoki :D
Megéri elmenni oda. Aki szereti az ilyen csendes városokat, szűk kis sétálóutcákkal, annak mindenképpen érdemes.
Mi kocsival mentünk Hoolieaartba (valami flamand városka)egy ismerősünkhöz egy hétre, és onnan utaztunk Brüsszelbe minden reggel, nagyon kényelmes nyaralás volt. Egy napot szántunk Brugges-re, és kijelentem, hogy a legromantikusabb helyek egyike. Ahhoz képest, hogy középkori hangulatváros, a Főtérre vezető sétálóutca telis-tele van jobbnál jobb boltokkal, mintha egy utcába sűrítették volna a Westendet, vagy nem is tudom. Mi előre vettünk egy turistakalauzt, és a három ajánlott útvonalon mind végigmentünk. A csokoládémúzeumtól és gyémánmúzeumtól kezdve a hattyúkkal hullámzó kanálisokon és mesebeli tornyokon át egy 15. század óta működő étteremig bejártuk minden apró szegletét, igazi időutazás a maga macskaköves utcáival. Fő előnye, hogy nincs sok turista, és a keskeny utcákon bóklászni, bekukkantani egy hajó-házba (a vízen van, de azért postaládát raktak mellé az útra), elhaladni a pergő vakolatú házak mellett eltöltött egy különös, lágyan költői érzéssel mintha itt laknék én is, és biciklivel elkerekezhetnék a szélmalomig. Csak ajánlani tudom!
Egyébként a Felhőatlasz c. könyvben Robert Frobisher is megfordul itt, olvasd el, igazi élmény!
Hogy szép-e, mindenképpen ízlés kérdése.
Nekem tetszett, de aki szeret utazni, annak jó bevenni a "kötelező" uticélok közé mint Velencét, Párizst vagy Barcelónát.
Mindenesetre segít hogy kpet kapjunk az európai kultúráról, hogy mire költötte Európa, Brugge esetén a belgák a fénykorban beáramló gazdagságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!