Kezdőoldal » Utazás » Európa » Zakynthos, Laganas: ennyi...

Zakynthos, Laganas: ennyi költőpénz elég lesz szerintetek?

Figyelt kérdés
Önellátók leszünk, de viszünk itthonról is nem romlandó kaját, konzervet, pástétomot, ilyeneket. Persze ki akarunk próbálni pár helyi finomságot is, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden nap tavernában együnk. Nem vagyunk nagy bulizósak és iszákosak sem, de persze 1-2 este elnézünk egy szórakozóhelyre. Tervezünk 1 hajós utat Navaggióra, esetleg még busszal a küzeli strandok közül megnéznénk párat. Tehát a kérdés, fejenként 250-300 euró elég lesz 9 napra?
2014. júl. 8. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
43%

Néhány tanács:

1. Használj bankkártyát odakinn. Boltban is jó, automatában is. A francnak kell itthon annyi pénzt váltani, és hurcolni, mikor olcsóbb és civilizáltabb megoldások is vannak?

2. A te dolgod mennyi löncshúst teszel a poggyászodba, de miért nem lehet elfogadni, hogy a magyar árakhoz képest semmivel nem drágább Európa? Ha majd sokat utazol rájössz, a kaja nálunk semmivel nem jobb, de vacakabb, mint egy idegen orszgágban. Ha pedig kiszámolod, mennyit fizettél a poggyászodért, elsírod magad. Nem lehetett volna azt csinálni, hogy kevesebb löncshús, kevesebb poggyász, és több friss hal, zöldség és élvezet odakinn?

3. A költőpénz ízlés és szocializáció dolga, ebbe nem szívesen szólok bele, de ennyi pénzből amit írsz, akár egész nyaralás is kihozható.

2014. júl. 8. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven elég. Egyetek sok Gyrost finom és olcsó.
2014. júl. 8. 11:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem repülővel megyünk, így a poggyászért nem kell fizetni. Nem akarom az egész bőröndöt megpakolni vele, csak mondjuk annyit, hogy naponta egyszer együnk, reggelire/vacsorára és annyi, ebédre úgyis veszünk valamit vagy csinálunk friss alapanyagokból.

A bankkártyáról: eddig nem volt deviza számlára szükségem és ezután sem lesz, ez az egy alkalom miatt pedig nem akartam nyittatni.

2014. júl. 8. 11:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Annak viszont örülök, hogy nem drágább a kaja ott sem, de mivel nem jártam még görögben ezért nem volt viszonyítási alapom, hogy mire számítsak.

Köszönöm mindekettőtöknek a választ, mentek a zöld kezek!

2014. júl. 8. 11:56
 5/7 anonim válasza:
Mi most vasárnap értünk haza Laganasból. Azt azért nem mondanám, hogy az árak olyanok, mint itthon. Úgy kb. a duplájával számolj. Mi nem vittünk kaját, szinte minden nap étterembe mentünk, igaz sokszor gyrost ettünk, mert az volt a legolcsóbb. Azért érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat és a tengeri herkentyűket. Konkrét példák: lazacos tészta, kisebb haltál, 2 sör kereken 38 euró. Sört legolcsóbban 1,25 euróért vettünk boltban, étteremben ugyanaz 3-5 euró, víz (mert ugye az a szigeten nem iható) 5 liter 2,5 euró körül. A napozóágyért mindenhol fizetni kell 3-8 euróért láttunk. Az utazásszervezőnk azt mondta Görögország legdrágább szigete Zakynthos, mert az angol turistákra szabták az árakat. Nekünk majdnem elég volt a fejenként 300 euró, de mi sok fakultatív programon is voltunk. Amúgy bankkártyát sajnos nem minden helyen fogadnak el. Remélem segítettem, jó nyaralást!
2014. júl. 8. 21:34
 6/7 anonim válasza:
Még annyit hozzáfűznék, hogy a reggelit mindig egyéniben oldottuk meg, volt hozzánk közel egy kicsi bolt. Zsemle, felvágott, sajt, tzatziki, fánk, keksz, joghurt... Átlag 5-6 eurót fizettünk kettőnknek. Próbálkoztunk gyorskaja megoldással, de egy mini pizza 6 euróért befürdés után feladtuk. Van Meki a főúton, igaz, mi oda nem mentünk be, de barátok mondták, hogy az is sokkal drágább volt az itthoninál.
2014. júl. 8. 23:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát azért akkor az tényleg nem ugyanaz, mint az itthoni árak. Igazából ehhez hasonló árakra számítottam, csak a biztonság kedvéért érdeklődtem. Köszi a választ, és a jókívánságot is. :)
2014. júl. 9. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!