Paralia szép hely?
Paralia nem a szépségéről híres :)
Egy üdülőközpont csupa (relatíve) új építésű házakkal. Azért az utcákat igyekeznek rendben tartani, kitolják a dézsás virágokat, leandereket, pálmákat.
Az egész város a tömegturizmus kiszolgálására épült.Ott volt hely tehát felhúztak egy kis várost viszonylag gyorsan. Ez a nyolvanas években történt. Előtte nem volt ott semmi csak egy apró kis halászfalu. A várost körbe csupa mezőgazdasági övezet veszi körbe. Kimondottan nagy történelemmel nem rendelkezik. (tipikus Jesolo feeling, valakinek bejön az is...)
Minden van ott ami a tömegek kiszolgálásához kell, bárok, éttermek, játékterem,gyógyszertár, ajándékbolt, vegyesbolt-zöldséges na meg különböző színvonalú hotelek és apartmanok. Tulajdonképpen semmi látnivaló, érdekességet nem tudok felsorolni.
Van egy hosszú, több kilométeres homokos tengerpartja aztán annyi. Időjárás meleg-forró augusztusban, szeptemberben is kellemes meleg.
Közelben van katerini városa kb 5km és közelben van még az Olimposz, meg lehet menni messzebb is kirándulni (Meteorák, Athén...)
Akkor miért van ott ennyi túrista? (Nem rosszból.)
Egyébként köszönöm a válaszokat
Ez hülyeség hogy "kispénzű" utasok mennek csak oda. Szerintem más örülne ha a Balatonra lejutna, nem hogy ki Hellasba!
Tény hogy egy üdülőfaluról van szó! Hotelek,apartmanok jellemzik. Nincs az a tipikus "Görögös" képe a helynek.
Sokan vannak igen,sőt rengetegen. Rengeteg lehetőség van a szórakozni vágyóknak. Két nagy disco is található. Egyik az Omilos, a másik a Cocus. De ez mellett sok beülős hely, és árusok is jelen vannak a település képében.
Nappal sokan vannak a parton, ha valaki nem szereti a tömeget akkor ne a templom felé cuccoljon le, hanem mondjuk jóval a Cocus disco után. Ott kevesebben vannak. Az időjárás attól is függ hogy mikor szeretnétek indulni.
De szeptemberben is megvan még simán a 30fok! Paralian található egy Lidl is. Hasonló árak vannak mint itthon.
Én tavaly voltam, NEM BÁNTAM MEG ! Engem nem zavart a nyüzsgés. Discoban nem voltam,arról nem tudok véleményt mondani. Fakultatív program keretein belül elmentünk Skiathosra. Nos, az a hely már egész más képet mutatott. Szép volt nagyon.
Idén délre merészkedünk le ( Tolo-ba). Nyilván sokkal másabb,és szebb lesz mint Paralia...ezt nem vitatom.
Nekem egyébként nincs olyan hogy "csúnya" hely Görögországban.
De kinek a pap,kinek a papné.
Az Én szubjektív véleményem szerint ha oda foglaltatok már szállást, akkor sem kell megijedni. Jó lesz az majd :))
Koszonom szepen a valaszokat,mindenkire ment a zold kez.;)
Orulok hogy vegre valaszt kaptam a kerdeseimre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!