Olaszorszag vagy Horvatorszag?
A horvát tengerpart sokkal szebb, mint Bibione környéke.
A víz tiszta és átlátszó. Elsősorban kavicsos vagy sziklás a part, viszont szép számmal találsz homokos partokat is.
Sok a történelmi város, pl. Split, Trogir és Dubrovnik; nem beszélve a szigetvilágról.
Ha igazi mediterrán környezetre vágysz és óvárosokra, javaslom utazzatok Dalmáciába.
sajna minden elég ratyi horváto-ban, mi már rég nem járunk oda, időben/km-ben lignano pont ugyanannyi, de össze se lehet hasonlítani azzal a sziklás kopár pusztasággal
egyébként ahol olaszban nem homokos a part ott pont olyan tiszta mint horvátban, ahol horvátban homokos a part ott meg pont annyira nem átlátszó mint bibionéban
Homokos parton sosem lesz olyan átlátszó a víz mint a sziklás partokon. Ilyet Olaszországban is találhatsz. Sajnos ( ...vagy szerencsére? )mindenki csak az északi partot ismeri Lignano-nál, Bibionénál meg Jesolonál megáll a tudomány, mintha nem is lenne más üdülőhely... na jó még Rimini ismerős lehet)
A rutinos nyaraló elkerüli ezeket tömegturizmusos helyeket, és felfedez olyan helyeket ahol kevesebb honfitárba botlik bele...
[link] vagy
(Cinque terre sincs messzebb mint Görögország)
Hátránya ezeknek a helyeknek, hogy kissé drágább mint a tömegnyaraltatós helyeké (Észak-Adria part), cserébe egy kicsit azért látványosabb is.
Horvátország partja végig hegyes, a környezet ott is szép, a dalmát városokban is van sok látnivaló, cserébe ritkább a homokos partszakasz, a tenger viszont merülésre is alkalmas, szép tiszta vizű. Jellemzően olcsóbb mint Olaszország, a spórolós turistáknak nem utolsó szempont. (Sok olasz nyaraló épp az olcsósága miatt keresi fel Horvátországot, mert már rájöttek, hogy olcsóbban nyaralhatnak mint belföldön.)
Osztom, amit az előző válaszoló írt!
Tény, hogy mindkét ország gyönyörű, de Olaszországnak sokkal szebb partszakai vannak a Tirrén-tengeri valamint a Ligur-tengeri oldalán, valamint az adriai részen is délebbre Pugliában. De ezek- már csak a távolság miatt is-drágábbak. Szóval, ha fő szempont, hogy olyan tengerpartot keresel, ahol tiszta a víz és tudsz búvárkodni és mellette picit olcsóbban szeretnél kijönni, akkor Horvátország az ideális választás. De ott is szerintem picit délebbre menj. Dalmáciának és a dalmát szigeteknek gyönyörű sziklás, kristálytiszta vizű strandjai vannak.
14:08
"sajna minden elég ratyi horváto-ban, mi már rég nem járunk oda"
Jobb is, ha ilyen nagyarcú ratyi emberkék nem járnak oda, akik egy gyönyörű országot így leszólnak!!
Amúgy szégyelld magad!!
18:50
Egyetértek Veled. Sokszor vagyok Horvátországban. Amikor először mentem, féltem, mivel sok ........ beijesztett, hogy mindehol szétlőtt házak, belőtt ablakok és még ragozhatnám stb. Sokszor megfordultam azokon a részeken is, ahol teljes mértékben dúlt-fúlt a háború 20 éve (pl. Knin, Gospic) éa csak is jókat tudok mondani ezen helyekről is. Szerintem elképesztően sokat fejlődtek. Nagyon régen olasz párti vagyok, de időközben rájöttem, hogy a horvátországi partszakasz változatosabb és a víz valamiért tisztább. (Jesoloban láttam először a tengert, picit csalódtam)
19:41-es
Jesolo és Olaszország közé tenni egyenlőségjelet körülbelül olyan mint Ózd és Magyarország közé.
Mi lenne ha csupa olyan ember mondana véleményt Magyarországról aki aki valamilyen furcsa körülmény miatt csak Ózdon járt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!