Mennyi egy legolcsobb szoba londonban?
Már korábban is le volt írva, de most leírom neked lassan, hátha így megérted.
Ha SZOBÁT bérelsz akkor fix árat fogsz fizetni. A szoba bérlésben minden benne van. A rezsi, council tax rád eső része.
Ha egy SZOBA havi 400 font akkor az havi 400 font marad.
Ha LAKÁST (és ebben benne van a ház, vagy stúdiólakás) bérelsz akkor havi bérleti díjat fizetsz, és fizetni kell council taxot, rezsit is.
Ha LAKÁST 400 fontért bérelsz havonta akkor erre még rámegy a havi kb: 120 font össz. rezsi és rámegy a havi kb 100 font council tax is. Így a végösszeg olyan 620 font lesz..
Ahogy előttem is írta valaki. Ő szobát bérel havi 320 fontért. Mivel szobát bérel így többed magával idegenekkel lakik egy fedél alatt.
Én 3 szobás lakást bérelek, senki idegennel nem élek, a magam ura vagyok. én a lakásért havi 550 fontot fizetek, de mivel a rezsi és a council taxot is fizetni kell így a végösszeg kijön 750 fontra.
Még valamit. A TV díj, és az Internet díj külön van. Azt fizetni kell akkor is ha szobát bérelsz és akkor is ha lakást.
Érthető??
Én is Westfield mellett lakom Stratfordban, csak kicsit távolabb, onnan 15 perc gyalog, nem 5 perc.
Én is 80 font/hét-ért bérelem a különszobát, többed magammal egy házban, bár 3 fürdőszobánk van 6 szobára, ami egyáltalán nem átlagos.
Igen, minden benne van, semmi egyebet nem kell fizetnem:korlátlan áram-, gáz-, és vízhasználat.
És nekünk az internet is benne van, ami nagyon gyors.
De tényleg előfordul, hogy a netért külön pénzt kérnek.
Mennyire nehez/konnyu kiado szobat talalni Londonban 300-350 font korul?
Meglatasotok szerint osszajon par nap alatt, hetek kellenek hozza, vagy hogyan kell ezt elkepzelni?
Sokan tulekednek a szobakert, vagy konnyu talalni es kiberelni, ha van ra penzed?
" Mennyire nehez/konnyu kiado szobat talalni Londonban 300-350 font korul?
- Szobát bérelni akár 1 nap alatt is lehet, ha megvan a tőkéd, és találsz számodra megfelelő helyet. Viszont biztos ami biztos alapon nem árt ha úgy mész ki Londonba, hogy pontosan tudod melyik körzetben akarsz élni majd, és már reggel ott legyél. Így este fél 5-ig (eddig vannak nyitva az ügynökségek akik a szobákat kiadják) tudsz szobát keresni. Ha mégsem jönne össze akkor sincs gond. Kiveszel 1-2 napra egy hostelban szobát és van 1-2 napod, hogy szobát keres.
De megteheted azt is, hogy segítséget kérsz már kint élő magyaroktól.
Sokan tulekednek a szobakert, vagy konnyu talalni es kiberelni, ha van ra penzed?
- Sokan keresnek szobát, így nem lehet tudni előre, hogy mennyi időt vesz igénye a szoba bérlés keresése, de a pénz az előnyös lehet.
Én laktam olyan helyen, Kelet-Londonban, ahol az én szobám gyakorlatilag a lépcső alatti gardrób, a kamra és a kazánház egy különös keveréke volt, ezért fizettem négyhetente (még csak nem is havonta) £350-ot. Értsd, olyan kicsi volt, hogy befért egy egyszemélyes ágy, volt egy beépített szekrény, ahová be kellett, hogy férjenek a cuccaim, és ott volt a bojler is, plusz a mennyezet nagyon alacsony volt, és a házban még lakott két család gyerekekkel, azok egy-egy szobában, meg két pár, az egyik kutyával. Oké, két fürdő volt, de ez nagyon sok volt, azért is költöztem el. És még csak nem is indiaiak, hanem magyarok voltak.
Nyilván a szobaárak az évek alatt emelkednek kicsit, szóval ezt mindig bele kell számolni, hogy ha egy box room 2015-ben £70 volt, az lehet 2020-ban már £85 is, hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!