Kezdőoldal » Utazás » Európa » Genfiek és Genf környékén...

Genfiek és Genf környékén lakók! Elég a német (plusz angol) nyelvtudás, vagy mindenképpen szükséges a francia is? Munkavállaláshoz, lakásbérléshez.

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok a létszámstoppal, de a hiányszakmák ismerőit a mai napig keresik/beengedik a checking után - esetleg nem tudja valaki, hogy autóbuszvezetőket mennyire keresnek manapság ott, illetve a környéken? A VBZ folyton keres, de semmiképp sem Zürich a cél.

2014. jún. 16. 16:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtuk, hogy ilyen igényes vagy...

Mégis mit gondolsz, mennyi idő alatt - és mennyi pénzért - tanulhatsz meg annyira franciául, hogy akár mosogatónak is elmehess?

Egyébként furcsa fickó lehetsz te, hallod...

Sehol egy köszönöm, sehol egy légy szíves, még minket baltázol le, mintha kötelességünk lenne kitalálni, mi jár a te fejedben!

2014. jún. 19. 20:00
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy ilyen érzékeny vagy. De azt szeretném tudni hogy téged ugyan mikor baltáztalak le? Ez nekem most valahogy nincs meg.

Az előttem válaszoló hangneméhez illesztettem az enyémet. Ehhez azonban már nincs közöd, hisz nem neked ment, tudtommal nem személyeskedtem veled.

Az pedig nem "igényesség" kérdése, hogy mocskosul drága pénzért repülhetsz csak, vagy mikor ÖSSZESEN van csupán két napod, hogy hazalátogass, akkor mindkét nap elmegy azzal, hogy utazol a lassú vonattal. A semmiért. Gyk.: amint megérkezel, már mehetsz is vissza, semmit nem láttál otthonodból. Ezzel igenis nem jutottunk előbbre.

Negyedik - nem ismersz, csak vádaskodni tudsz. Nagyon jó nyelvérzékem van, mások is mondták, magam is tapasztaltam. Fél év alatt könnyedén összejönne a francia. És abban a tekintetben sem ismersz, hogy mekkora tőkével rendelkezem. Ezt viszont, ha nem haragszol, megtartom magamnak.

A köszönömöt valóban elfelejtettem, most pótolom, mindenkinek big thanks, amiért próbáltatok segíteni, azonban a helyzet sajnos nem lett rózsásabb.

2014. jún. 19. 20:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

*Fél év alatt könnyedén összejönne a francia. *

Bárcsak úgy lenne !!!

2014. jún. 19. 20:22
 14/18 anonim ***** válasza:

"Fél év alatt könnyedén összejönne a francia."

Megnézném én magamnak azt a franciát, ami Neked fél év alatt összejönne Magyarországon, ahogy az előző válaszoló is írta.

"És abban a tekintetben sem ismersz, hogy mekkora tőkével rendelkezem."

Ez, látod, igaz. De ha van egy kis tőkéd, akkor azt javaslom, hogy menj el egyenesen Genève-be, iratkozz be az Alliance Française-be, ott valóban megtanulhatsz - ha nem is fél év, de 9-10 hónap alatt - annyit, amivel már elindulhatsz valami munkát keresni.

És ezt a legjobb indulattal mondom, "kicsit" ismerem a francia és svájci (francia részen lévő) lehetőségeket...

2014. jún. 19. 20:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, ismerősöm is vonattal jár Svájcba, és képzeld túléli! Alszik egyet a vonaton és ott is van.
2014. jún. 19. 20:51
 16/18 anonim ***** válasza:
kérdezo, azota már Genfben dolgozol?
2015. máj. 2. 14:05
 17/18 anonim ***** válasza:

na, azota mi tortént? francia tanár lettél kérdezo? :D

jártál már egyáltalán Svájcban? :D máskulonben..ha svájci fizetésed lenne, nem számitana a 70-80 ezres repjegy soknak..... ha lenne pénzed nem ezen nyafognál... ha meg nincs pénzed, akkor ne válogass. menj Ausztriába mosogatni.

2015. szept. 7. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Genfben egy átlagos helybeli némettudása kb a nullával egyenlő. Az egyik legnagyobb megdöbbenésem akkor volt amikor egy kávézóban vizet kértem a kávém mellé. Azt mondtam "Wasser" amit senki sem értett. Tényleg halvány fogalma nem volt senkinek sem mi az a "Wasser". Tehát még a vendéglátásban dolgozók sem ismernek alapszavakat németül.

A legtöbbek akikkel találkoztam, még az ábécét sem ismerik németül, tehát még egy német szöveget sem tudnának mégcsak elolvasni sem. Eddig egyetlenegy emberrel sem találkoztam Genfben akinek a német tudása legalább A1 meglett volna.

A jó hír viszont, hogy angolul szinte minden svájci tud. Sokan kifejezetten folyékonyan beszélik az angolt. A gond a portugál, afrikai stb bevándorlókkal van, ők ugyanis a francia mellett csak spanyolul vagy olaszul szoktak csak tudni. Angolul nem mindig.

Szóval összességében azt mondanám, hogy Genfben a német még az 5 leggyakrabban használt nyelv között sincsen.

Saját tapasztalatom szerint nagyjából ez a sorrend Genfben a nyelveket illetően, tehát ha megállítasz random genfieket akkor mekkora valószínűséggel fogják beszélni:

- Francia

- Angol

- Olasz / Spanyol (nehéz eldönteni melyiket beszélik többen)

- Portugál

- Arab

és max. csak ezek után jön a német. De ebbeb nem vagyok teljesen biztos, mert lehet még az albán is megelőzi.

2023. jan. 21. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!