Horvátba szeretnénk menni nyaralni idén Júliusban. Hova menjünk, mit ajánlotok ahol szép a táj, és megtalálható mind a kétféle strand. Értem ez alatt kavicsos, homokos, sziklás?
Kérdező jól tudod, Split egy 200.000 fős nagyváros kikötővel és nagyrészt lakóteleppel amerre ellát a szem. Nem üdülőváros.
Ahogy leírtad, szerintem Brac vagy Hvar sziget tetszene, vagy Makaskától délre a kisebb üdülőfaluk.
Splitnél rondább város nem sok van az Adria partján!!
Ameddig a szem ellát, rusnya, túlzsúfolt lakótelepekből áll.
Egyedül a parti sétánya kulturált, de hasonló sétánya szinte minden vízparti településnek van...
Persze vannak akiknek az is nyaralás, ha az "apartmanjuk" a 8. emeleten van egy nagyváros közepén...
Splitet nem tartom ronda városnak, továbbá az sem igaz, amerre a szem ellát magas toronyházak vannak. Az igaz, hogy van paneltömb, de nem mindenütt. Az Óváros csodaszép, a kikötő és a tengerparti sétány hangulata is említést érdemel, nem beszélve a Marjan dombról, továbbá a Marjan domb körül lévő sziklás és homokos partoktól.
Kedves előttem hozzászóló, szívesen végigvezetlek Spliten és megmutatom azokat a részeket, amiket nem láttál!
A kérdésre közvelnül válaszolva Dalmáciában több helyen vannak az igényeidnek megfelelő strandok. Továbbá Hvar és Vis szigetek is említésre méltóak!
1. vagyok.
Mi Split mellett voltunk, 1 kis faluban, egy külön házban és nem 8. emeleti apartmanban 4-es....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!