Mi a sorrend az árak tekintetében az észak-európai országok (Finnország, Dánia, Svédország, Norvégia, Izland) között? Csak olyanok válaszoljanak, akik jártak mindegyikben, és különbséget tudnak tenni!
Jártam mind az 5 országban és nagyon függ, hogy mit vásárolsz, mi érdekel..
Szerintem Norvégia a legdrágább aztán Dánia, Svédország, Izland és Finnország. De nehéz, mert mind az 5 országban más a pénznem, így nem feltétlenül lehet pontosan összehasonlítani az árakat. Turistaként Izlandon a szállás nagyon drága volt, Norvégiában az utazás az étel mindenhol drága volt, de szerintem Izlandon volt még a legelfogadhatóbb..
De mondom erre nem feltétlenül lehet pontosan válaszolni, ha költözés miatt kérdezed, akkor viszont kb. mindegyik egy szint ha van munkád jó esélyel kitudod fizetni az albit, plusz az étkezést alapszükségleteket. Viszont mindenhol magasak az adók, drága a közlekedés, szállás, étkezés, nehéz munkát kapni és kénytelen vagy egy ritka nyelvet megtanulni. Viszont sok minden ingyenes vagy támogatott pl. könyvtár, iskola stb.
Köszönöm szépen a gyors és részletes választ (ami sajnos ritka itt...) Csupán turistacélpontként érdeklődtem, mivel Svédországban már jártam és mindenféle ijesztgetések ellenére nem láttam drágábbnak szinte semmit, mint más európai nagyvárosban (pl. London, Párizs, Amszterdam). A szokásos 2-3-szorosa a magyar áraknak, amit 4-5 napig ki lehet bírni.
Ha viszont látnivalók tekintetében kellene döntened, akkor mi a sorrend (elsősorban) a fővárosokban?
Nekem nagyon tetszett Izland, igaz pici a főváros és sokak szerint unalmas is, de nekem nagyon bejött. Jó volt a kaja, érdekes egyedi dolgok vannak (pl. Blue Lagoon, Saga múzeumok), könnyű a közlekedés, mert kicsi.
Ez mellett nagyon tetszett még Koppenhaga bár engem alapból érdekelnek a királyi kastélyok, kertek stb.. ha téged nem érdekel akkor lehet, hogy annyira nem fog tetszeni. Koppenhágából vonattal simán át lehet menni Malmöbe, így egyszere két országot is meg tudsz nézni.
Helsinki annyira nem érdekes (én egyébként Helsinkiben lakom), viszont kirándulásokat lehet szerevezni Stockholmba (egy éjszaka hajóval), Tallinnba (1,5 óra gyorshajóval, sima komppal 2-3 óra) vagy éppen 72 órára vízum nélkül Szentpétervárra.
Ha a természet érdekel, akkor Finnország nyerő lehet, már a fővárosban is vannak védett nemzeti parkok, kirándulóhelyek.
Norvégia nagyon szép, de nekem Osló annyira nem jött be, inkább a nyugati partvidék (Bergen és környéke).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!