Melyik helyet ajánlanátok Horvátországban?
Egy olyan helyre gondoltam, ami tengerpart mellett van, de látvány világban se legyen hiány.
Valami olyan hely, ami sok mindenhez közel van.
Történelmi helyek, természetes látványosságok: vízesések stb.
Még soha nem voltunk Horvátországban, ezért emlékezetessé szeretnénk tenni az utunkat. :)
Mi Omisban voltunk tavaly, felejthetetlen volt :) Split mellett található, kb 20 km-rel. Szóval el lehet látogatni Splitbe várost nézni, illetve Dubrovnikba, ami mindenképp maradandó élmény, az életben egyszer látni kell :) Nincs annyira közel Omishoz (autóval 3 óra), de megéri, a táj is gyönyörű útközben. Omistól 1 óra autóval a Krka Nemzeti Park (mi hazafelé mentünk be ide), hatalmas gyönyörű vízesés van itt: [link] De az egész nemzeti park nagyon szép.
Jah, és a strand Omisban is nagyon jó, aprókavicsos (majdnem homokos) tengerpartja van.
Split az egy nagyváros. (Kb. olyan, mintha Bp.-en nyaralnál, csak van tengerpartja.)
Omis viszont sokkal szebb és emberibb léptékű.
Mégis leginkább Trogír környékét ajánlanám, ráadásul közelebb van a KRKA-hoz mint Split, vagy Omis, de ezek is megérnek egy-egy napos városnézést.
Nekem nem tűnt Split Budapestnek :D
Ráadásul szép a tengerparti sétány, Óváros és a strandok. Kikötőváros, több dalmát szigetre is el lehet juttni.
Ugyanakkor Trogir, Dubrovnik, Omis is szép helyek.
Hát szerintem erős költői túlzás Budapestet Splittel egy lapon említeni, és akkor szépen fogalmaztam :D Területileg is max negyede Bp-nek még akkor is ha a Pregrade területet is hozzáveszem (elővárosi részek.)...
Szép óvárosi rész, kis kanyargós szűk utcák, és a helyre is fel lehet menni gyönyörű a kilátás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!