Hogyan lehet eljutni a legkönnyebben, legolcsóbban autóval Budapestről Londonba? Tapasztaltak tippjeit, trükkjeit várom.
Szia! Én most szervezem az autós utunkat haza Angliából és a következő útvonalat használjuk: Folkestone/Dover- Calais- Brüsszel- Liege- Aechen/Köln- Frankfurt- Passau- Linz- Bécs- Budapest. Végig autópálya, egyedül talán Brüsszelnél kell nagyon figyelni, sajnos nincs tökéletesen kitáblázva minden, és ha egy kicsit is elbambulsz, nagyon könnyen Brüsszel belvárosában találhatod magad.
A komppal való átkelésről az alábbi oldalon tájékozódhatsz: [link] -itt vannak az árak euróban illetve fontban is, csak be kell állítani. Az út másfél illetve 2 óra, attól függően, hogy Calais-ból vagy Dunkirk-ből indultok. Ha nem tudjátok előre, mikor fogtok odaérni, érdemes flexible jegyet venni, 4-5 font eltérés volt a fix és a flexible jegyárak között. A másik variáció, ami gyorsabb, az a vonat: [link] Calaisból Folkestone csak 30 perc, árban pedig ha lefoglalod időben, akkor nagyjából ugyan annyi mint a komp.
Az autópálya egyenlőre a németeknél ingyenes. A belgáknál illetve a franciáknál is. Az osztrákoknál fizetni kell, ahogy otthon is. Ha jól emlékszem, az osztrák 10 napos volt 8 euró, de ez nem 100%.
Az én véleményem, akkor érdemes kompozni, ha pihenni is szeretnétek egy kicsit, de ha gyorsan át akartok kelni, akkor érdemes a vonatot választani. A komp út amúgy szerintem unalmas, hazafele volt "izgalmas", mivel fényes nappal mentünk, fent voltunk a fedélzeten a férjemmel és bámultuk a vizet meg a partot...
Egyéb díj csak a tankolás volt nekünk illetve egy kis kávé illetve szendvics, amikor megkívántuk. A belgáknál előre kell fizetni a tankolásért x összeget és annak értékében kapsz üzemanyagot.
Ha hoztok ki otthonról cuccokat, érdemes megtartani a blokkokat élelmiszer, alkohol kapcsán, mert ellenőrizhetik őket a francia/angol határon. Nekünk szerencsénk volt, tavaly augusztusban épp csak bekukkantottak a csomagtartónkba mielőtt felszálltunk volna a kompra.
Eurocent legyen nálatok ha mosdóba szeretnétek menni, a németeknél ha jól emlékszem 50 eurócent volt a mosdó használata.
(Szendvics, ásványvíz érdemes feltankolni, mi a németeknél belefutottunk egy balesetbe, több mint 1 órát álltunk a dugóban alig 5 métert haladva.......)
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok ha tudok :)
Szia!
Én egy barátommal indulok nemsokára Londonba. Nem az autós utazást tervezzük, de arra gondoltam, hogy indítok majd egy facebook oldalt és egy videóblogot, ahol az itthonról elindulóknak nyújtanék egy kis segítséget. Ehhez gyűjtök most információkat. :)
Nagyon sok hasznos tippet adtál, nagyon szépen köszönöm. :) Minden jót kívánok! :)
Ha van még másoknak is tapasztalatai kérem írjátok le! ;)
Sokszor megtettem már ezt a kanyart oda-vissza. Nem egy nagy kaland, műholdas navigáció aztán kész az egész, még el tévedni sem lehet.
Egyedül Ausztriában és Magyarországon kell matricát fizetni.
Emiatt felesleges blogot indítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!