Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik a kedvenc helyetek...

Melyik a kedvenc helyetek Európában? (Ahol már voltatok. )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úticélokat gyűjtök, emiatt kíváncsi lennék arra, kinek mi a kedvenc helye, városa Európában, hol voltak a legjobb élményei. Jó lenne, ha megindokolnátok, esetleg kiemelnétek, mi miatt ez a véleményetek. A kérdés igazából úgy is felfogható, hogy szerintetek hova érdemes mindenképpen elutazni :)

Köszönök előre minden egyes választ!

2014. ápr. 22. 12:50
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat is! :) Nagyon hasznosak!
2014. ápr. 22. 17:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Több is van, előttem is írtak párat, én most két olyat írok, ami eddig még nem volt:

1. Isztambul: Nagyon gazdag kulturális látnivalókban, van jó strandja is, ha éppen kicsit kikapcsolódni vágyik az ember. A bazár hangulata mesés, mindig veszek legalább egy kis édességet, de akkor is megéri bemenni, ha az ember nem akar semmit venni.

2. Kijev: Bár mostanában más fényben került be a médiába,Kijev egy nagyon jó hely. Sokat elmond, hogy Kijevben 8-szor voltam, és még 8-adjára is volt új látnivaló. Régi templomok, monumentális műemlékek, parkok teszik változatossá az ott töltött időt. A város közepén ráadásul van egy nagyon jó, ingyenes strand a Dnyeper-folyón, ami metrómegállótól 5 perc sétával megközelíthető. Az árak is nagyon barátiak. Amint rendeződik ott a helyzet tuti megyek ki megint.

2014. ápr. 22. 17:33
 13/18 anonim válasza:
62%

Izland tetszett a legjobban, az arany úton mentem végig. Lübeck nagyon szép volt, Berlin is egész jó. Párizs nem tetszett, tele van muszlim-négerrekkel ( látványosságoknál is).

Róma kicsit koszos de varázslatos hely.

2014. ápr. 22. 17:57
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Moszkva: https://www.youtube.com/watch?v=leqyze7Py0o Vörös tér, ortodox templomok, Kreml, Nagy-színház, a folyó, a felhőkarcolók. Gyönyörű, tiszta város, nagy múlttal. Szeretem az orosz kultúrát, sok a művelődési, szórakozási lehetőség, igazi világváros. Az épületek, is nagyon szépek, az éghajlat is megfelelő (szeretem a havat).

Szentpétervár: https://www.youtube.com/watch?v=sGC_fAkApY4

Ermitázs, Peterhof, Téli palota, tenger, csatornák, kikötő, ortodox templomok, meg ugyanaz jellemző rá, ami Moszkvára is.

Kijev is nagyon szép hely, bár ott csak egy napig voltam.

A Kijevtől délkeletre található nagyvárost, Dnyiproetrovszk-ot is érdemes megnézni. https://www.youtube.com/watch?v=aYKqy6ssUaY

Itt már az árak is nagyon kedvezőek. Sajnos most nagyon sz.r a helyzet Ukrajnában, ki tudja mi lesz velük, és Oroszországban, nem árt ha tudsz oroszul, mert csak kevesen beszélnek angolul

2014. ápr. 22. 17:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Húú, hát van egy pár jó hely, de nekem Velence és Prága a kedvencem mégpedig azért, mert mindkettő nagyon szép és hangulatos város. :)
2014. ápr. 23. 13:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom nekem mik voltak a kedvenceim:

1. Prága - gyönyörű szép város, mindenkinek ajánlom. A fővárosok közül ez a legszebb ahol voltam. Középkori hangulat, rengeteg látnivaló..

2. Korfu - a sziget nyugati partjára érdemes menni, ott vannak a jó strandok. Én a déli Agios Georgiosban voltam, 2 fantasztikus homokos strandja van, különböző hangulattal. A sziget fővárosa gyönyörűszép, van 2 vár, szűk, olaszos hangulatú utcácskák, fantasztikus. Hajókiránduláson is voltam 2 kis szigeten - Paxos, Antipaxos - gyönyörű volt feher homokos stranddal.

3. Nizza - a francia rivieran szerintem a legszebb. A tobbi varos 100 évvel ezelőtt még halaszfalu volt, de Nizza más. Gyönyörű olasz óvárosa van, nagyon szép. A strand is különleges, kilátó is van. Közel van Monaco is, ami szintén szép, csak mesterséges.

4. Olaszországban bármi - imádom Olaszországot, lenyűgöző szerintem. Cinque Terre, Roma, Napoly, Szicilia, Toscana - ezeken a helyeken meg nem voltam, de nagyon szivesen elmennek barmikor. Veronaban, Velenceben meg egy kisvarosban jartam idaig, nagyon nagyon tetszett. Hangulatos, autentikus.

Ami még szép volt: Bécs, Budapest, Krakkó, Meteorák Görögországban.

Ami nem tetszett: Pozsony, Belgrád, Barcelona (igen, Barcelona sem tetszett, mert nem volt hangulata, a latnivalók legnagyobb része pedig csak erőltetett, odatették őket, hogy na gyertek turisták, nézzétek!Nem volt autentikus.Kataloniaban nagyon erzodott a globalizacio hatasa, semmi spanyol hangulata nem volt, azt meg hogy milyen a katalan, szinten nem tudtam meg..)

De ha igazi elmenyre, netan kalandra vagysz, akkor szerintem europan kivulre erdemes menni. Pl. valamelyik arab orszagba - azok elerheto aron vannak, ahol mas a kultura, minden mas, es mar onmagaban az, hogy ott vagy is kaland. Nekem Tunezia volt a legnagyobb elmeny idaig, annak ellenere, hogy amikor megerkeztem kulturalis sokk ert, es az elso 2-3 napban azt kerdezgettem magamtol, hogy minek jottem en ide. :D De vegul nagyon szep lett es jo. A legnagyobb elmeny az volt amikor a Szaharaban egy oazisban egy luxusszallodaban ejfelkor a baratommal kettesben furdottunk a medenceben. Na az elmeny! Meg meleg vizes termal medence is volt a Szaharaban az oazisban. Tevegeltunk, dzsippekkel szaguldoztunk, oazisokban voltunk.... Gyonyoru volt.

2014. ápr. 24. 05:17
 17/18 anonim válasza:
100%
Róma ;)
2014. ápr. 24. 23:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Olaszország!! Velencét mindenkinek látnia kell és ha már ott vagy menj át két mellette fekvő szigetre. Murano-ba és Burano-ba. A muranoi üveg nagyon híres és varázslatos látvány ahogy csinálják, Burano pedig a színes házairól nevezetes. Valami gyönyörű az a sziget!

Második kedvencem Prága. Főleg karácsony körül. A vásárok és az ünnep hangulata különlegessé teszi a várost. Vár, Károly-híd, Vencel tér, Óváros tér..stb. Van egy olyan szórakozóhely is, ahol kis vonatokon gurul eléd az ital :)

18L

2014. aug. 13. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!