Kezdőoldal » Utazás » Európa » Párizs építészete egyhangúnak...

Párizs építészete egyhangúnak mondható Budapestéhez képest?

Figyelt kérdés

Nem jártam még Párizsban, viszont sokat nézelődtem Street View-val és az tűnt fel nekem, hogy a város nagyon egyhangú (már ami az építészetét illeti). Szinte mindenfelé ilyen házsorokat lehet látni: [link]

Budapestre ez egyáltalán nem igaz, a belváros építészete nagyon is eklektikus, plusz a házak színezése is változatos.

Kijelenthető ezek alapján, hogy Budapest belvárosának építészete sokkal színesebb, változatosabb, mint Párizsé?

2014. ápr. 18. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Nézelődj még kicsit azon a street view-on.
2014. ápr. 18. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
33%
Budapestet Párizs mintájára építették. A különbség annyi, hogy ott sokkal nagyobb a belváros, és jobban karban van tartva az épületállomány, sok a kovácsoltvas az ablakokon és erkélyeken. Összességében olyan, vagy kicsit szebb mint Budapest, szerintem. Hangulatra mondjuk nekem BP jobban bejön mert nem annyira multikulti.
2014. ápr. 18. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem

Ez pont olyan szerencsétlen állítás, mint hogy Pest koszos, büdös, kutyaszaros. Akik ezt mondják, a belső kerületekkel azonosítják a várost, holott a nagy része nem ilyen hanem békés tiszta kertváros. Ugyanez a helyzet veled és Párizzsal. Egy kis részét megnézed, és abból vonsz le téves következtetéseket.

2014. ápr. 18. 16:06
 4/6 anonim válasza:
100%
Nem..
2014. ápr. 18. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Párizs mind hangulatra, mind kinézetre nagyon-nagyon hasonlít Budapestre.

Dehogy egyhangú!

2014. ápr. 18. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Már hogy lenne "egyhangú"?

Párizsban minden kor - a romántól a gótikuson és a rokokón keresztül - a klasszicizmusig, a neobarokkig, a szecessziósig és a modernig minden megtalálható.

Ne felejtsd el, hogy Párizs nem lett úgy lebombázva, mint pl. Budapest.

Budapest belvárosa Haussmann báró (és párizsi polgármester) terveit utánozva lett olyan szép, amilyen ma. Még a pesti Nyugati Pályaudvar is Eiffel (a "tornyos"!) tervei alapján készült.

Te csak a Szajna jobbpartjából látsz egy falatnyit ezeken a képeken, de pl. a balpart olyan szép és eklektikus, hogy az embernek eláll tőle a lélegzete.

Húsz év alatt sem lehet mindent igazán megismerni, nemhogy egy kéthetes nyaralás alkalmából!

2014. ápr. 20. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!