9 éves lányom utazhat-e repülővel Angliába, csupán személyi igazolvánnyal? Kell-e az apa engedélye, nyilatkozata?
Természetesen én (édesanyja)is vele repülnék.Nekem van útlevelem,a kislánynak nincs.A nővéremhez mennénk ki egy hétre.Külön élünk az apjától,de nincs válási papír,mert nem voltunk házasok.Csak élettársak voltunk,gyámügyi elhelyezéses papír sincs,mert közös megegyezéssel döntöttünk úgy,hogy a gyermeket én nevelem tovább.
Elég a személyi neki?Ha az apa ír egy beleegyező nyilatkozatot,hogy engedélyezi a lánya utazását,két tanúval aláíratja,úgy elfogadják a repülőtereken?
Elég a személyi igazolvány is.
Ha nyaralni mentek ki, akkor nem kell az apa beleegyezési nyilatkozata sem.
Köszönöm a választ.A hivatalban össze-vissza beszéltek,hogy az okmányirodában nyilatkozzon az apa arról hogy engedélyezi az utazást,azt küldje el faxon (messze lakik).
Szóval eléggé összezavartak.
Nézd mi ezen már végig jártuk. Én is Angliába mentem a 9 éves fiammal, és Soha senki sehol nem kért apai nyilatkozatot. Csak legyen érvényes útlevél vagy személyi, és a kora miatt legyen kísérője... Nyaralásra nem kell engedély.
Egyébként én is Angliában élek, és a húgom nyáron jött ki nyaralni 2 hétre, a 8 éves lányával. Ő sem kért engedélyt az apjától..
Nyugi..:) Jó a személyi is..
Jó nyaralást kívánok neked. Egyébként Anglia mely részébe mentek??Ha elfogadsz egy jó tanácsot. Pakolj pulóvert, és hosszú nadrágot is. Sőt nem árt egy kiskabát is, még akkor is ha nyáron jöttök ki..:) Itt nincsenek olyan melegek mint otthon..:) Esetleg tudok tippeket adni, hogy merre kiránduljatok ha tervben van, és van autó.
Köszönöm a tanácsokat és a jókívánságot,aranyos vagy:-)Lányom 3 éves kora óta minden évben mentünk a testvéremhez és bizony tényleg így van,eléggé esős az idő és sokszor hideg is van (nyáron is).
Májusban utazunk egy hétre Cambridge-be,nem igazán megyünk sehová,csak uszodába és egy szép kúriát is megnézünk.
Cambridge szép hely, voltám már arra..:)
100 km-re van tőle Aldeburgh egy tengerparti városka. Nagyon szép. Érdemes elmenni oda.. még fürödni is lehet..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!