Mennyi magyar van Burgenlanban?
Figyelt kérdés
Tervezzük, hogy kiköltözünk Burgenlandba egy pár évre. A párom sajna nem tud németül, és fél, hogy nem fog magyar szót hallani. Burgenlandban egy kis faluban szeretnénk élni (pl. Oberpullendorf-Felsőpulya vagy ilyesmi). Van valakinek tapasztalata, hogy mennyi magyar van a valóságban ezen a vidéken?2009. dec. 14. 13:26
1/7 anonim válasza:
Csak Alsóőr, Vasvörösvár (Őrisziget), és Felsőpulya környékén élnek jelentósebb számban magyarok. De olyan nagyobb települések nincsenek, ahol a lakosság döntő többsége magyar lenne. Úgyhogy nem ártana tudni németül. Na meg a párod hogy fog dolgozni?
Amúgy hol élsz? (Én Szombathelyen, ezért van némi rálátásom.)
2/7 anonim válasza:
A wikipédia szerint 5-15ezer körüli a magyarok száma, a tartomány 280ezeres lakosságából, ami nem túl sok. Egyedül Alsóőr, és Őrisziget az a két település Ausztriában, ahol a magyarok vannak többségben. Alsóőrön 900-an, Őriszigeten 270-en laknak, szóval egyik sem túl nagy hely, valószínűleg nincs sok munkalehetőség, és ahhoz is biztos tudni kell németül. Felsőőr már nagyobb település, 6700 lakója van, viszont abból csak 1200-an magyarok, szóval német nyelvtudás nélkül nem hinném, hogy boldogultok.
3/7 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy Alsó és Felsőőrön mennyien élnek, a magyar feliratokat hiányolom. (van, de kevés, és a magyar szót is főleg csak a kijáróktól hallom, úgyhogy az az én szubjektív érzésem, mintha ennél a számnál jóval kevesebben lennének)
4/7 anonim válasza:
hál istennek,nincs felirat ebből a gonosz nyelvből.
5/7 A kérdező kommentje:
Hódmezővásárhelyen élek, anyanyelvi szinten beszélek németül. A feleségem gyesen lesz, úgyhogy neki nem kell dolgoznia, én meg ott is tudok dolgozni,mert nem vagyok helyhez kötve. Ezt hozta szerencsére az Internet meg a mobil.
2009. dec. 15. 20:20
6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy Felsőpulya van kinézve, ott lenne is megfelelő ház, amit megvennénk.
2009. dec. 15. 20:21
7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként azért akarok kinn élni egy pár évet, mert szeretném, ha a gyerek is megtanulna németül, meg tele is van a hócipőm ezzel a korrupt országgal (mármint Magyarországgal).
Köszi mindenkinek a választ, hasznosak voltak. Esetleg, ha valaki még tud, akkor egyéb infót, akkor megköszönném.
2009. dec. 15. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!