Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európai körút vonattal. Megéri?

Európai körút vonattal. Megéri?

Figyelt kérdés
Összehasonlította valaki egy bizonyos útvonalra az autó és vonat költségét /mondjuk két személyre/? Valóban annyira hosszú és fárasztó a vonatozás, hogy nem éri meg, vagy éjjeli utazással és hálófülkés megoldással elképzelhetőnek tartanátok egy több megállós körutat?

2014. márc. 1. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Vonattal brutál drága lenne, kivéve ha Interrail bérletet váltasz. De az több országra érvényes változatban százezres nagyságrendű költséget jelent, időtartamtól és az országok számától illetve az életkorodtól függően. De mindenképpen 6 számjegyű összeg 1 embernek.
2014. márc. 1. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

2002-ben meg megerte az inzerrail. Volt tobbfele kombinacioban. Szerintem kerdezd meg a MAV kozponti irodajaban, ugy hogy szemelyesen bemesz (vagy telefon). (Ha Bp.-i vagy...).

Mi Gorogorszagban voltunk es valtozo volt.mikor utaztunk. Ejjelre halokocsis, de fekvohelyes megoldas is van vagy siman ulve (ilyen sorrendben egyre olcsobbak a helyjegyek, de ulve faraszto, mert ha sokan vannak nem tudsz lefekudni). Ejszakai vonatozassal mikozben haladsz egy kobetkezo uticel fele es alhatsz (ha nem vagy kenyes a razkodasra stb.), azzal szallaskoltseget sporolsz. Ha meg nagyon kornyezettudatos vagy, akkor nezheted azt az oldalat is, hogy kevesbe kornyezetterhelo, kornyezetszennyezo utazas az autoval szemben. Ha nappal is utazol vonaton, akkor lathatod a tajat, ismerkedhettek utitarsakkal, pihenhetsz.

Jo utitervvel megeri vonatozni. Az teny, higy sajnos draga lett, de pl. ha szamolgatsz vonat kontra auto viszonylatban, akkor nezd azt is, hogy autoval kulfoldon balesetezni vagy feltorik/ellopjak problemasabb, mint hohy vonatra felszallj, persze a vonaton meg a cuccod lenyulhatjak (ha egyedul utazol es nem zarhato a fulke), de a vezetestol nem max. az allomasra kijutastol faradsz el stb.:-). Szoval attol fugg mennyi penzed van es pontosan hova es mennyit akarsz utazni. (mavosok rendesek az irodaban, de nagy palyaudvarokon is meg tudod kerdezni mi mennyi merre a nemzetkozi jegypenztarakban)

2014. márc. 1. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
inzerrail = Interrail [bocs a tobbi elutesert es ekezetmentessegert is]
2014. márc. 1. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha csak azt adod össze, hogy mennyibe kerül a vonatjegy illetve mennyibe a benzin+autópálya díj, akkor valószínűleg az fog kijönni, hogy két embernek olcsóbb kocsival menni. De! Ne felejtsd, hogy az éjszakai vonattal tudsz spórolni a például szálláson, autóval nem teheted meg, hogy éjszaka alvás közben vezetsz:). Az autónak vannak egyéb költségei is (például amortizáció, ha korrektek vagyunk azt is bele kell számolni). Azt sem szabad elfelejteni, hogy az autó lerobbanhat, megbüntethetnek, ellophatják (jó ez utóbbi azért tényleg nem valószínű), szóval egy csomó olyan költség van, aminek egészen kicsi a valószínűsége, hogy ki kelljen fizetned, de ha bejön, akkor hatalmas összegeket jelenthetnek. A vonat kényelmesebb, és szerintem élményben is jobb, mint az autó, tehát összességében én azt mondom megéri, hacsak nincs tényleg többszörös különbség a kettő között. Az sem mindegy, hogy hova akarsz körutazni Európában? Nyugat-Európába mennél, délre, a Balkánra, esetleg keletre, Oroszország felé?
2014. márc. 2. 09:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek! Tulajdonképpen én is arra gondoltam, hogy ha mindent, pl. még az autópályadíjakat és a nem olcsó parkolási díjakat is beleszámítjuk, akkor nem lehet sokkal olcsóbb az autózás, még a drága vonatjegyekhez képest sem, a fáradtságról, balesetveszélyről stb. nem is beszélve. Nézegettem a MÁV oldalát is közben, és láttam, hogy érdekes bérletkombinációk vannak. Portugáliába szeretnék eljutni. :)
2014. márc. 2. 20:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy útközben megállnék még vagy két országban, azért nem gondoltam a repülőre.
2014. márc. 2. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!