Montenegró melyik részén vannak a legszebb partszakaszok?
Kotornál van 3 szép strand is: Jaz, Trsteno (ez egy erdőkkel körülvett öböl) és a Ploče (ez eléggé el van dugva).
Ulcinjnál van egy pár: [link]
Ezek közül a Velika Plaža a leghosszabb a maga 12 km-ével, ez homokos. A városi strand a Mala Plaža, tömegnyomorral.
Montenegrói strandok még:
Amúgy általánosságban szebb (és drágább is) az északi rész, kb. Bartól délre olcsóbb, de szemetesebb is (az már közelebb van Albániához).
Tavaly nyaraltunk Montenegrón,egy igazán szép sziklás szakasz van Sutomore és Bar kozott,nagyjából a Ratac kolostorromtól kezdodik.Ezen a részen egy nem hivatalos nudista strand is van.
Hát én bejártam Igalotól Ulcinjig majdnem mindent. A Kotori öbölben vannak szép helyek, sziklás is akad, az olyan, hogy megállsz az út mellett akol van parkoló, lemész és fürdesz/búvárkodsz, ott még szemét se nincs. Herceg Novi környékén is vannak sziklák, de ott túl nagy a tömeg, meg ki van betonozva majdnem az egész part, nekem az nem tetszett.
Ezen kivül Budva sem rossz.
Amúgy, ha a közelben szeretnél búvárkodni, javaslom Drveniket Horvátországban, pici város, nincs sok túrista és a városi strandon kivül csak sziklás terület van.
Köszönöm a válaszokat!
Budvából közvetlenül el lehet jutni busszal Dubrovnikba? Kb. mennyi idő az utazás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!