Finnország vagy Norvégia, miért?
Norvégia.
Ingatlanok ára és megélhetés az egekben, de a fizetések is ehhez passzolóak. Finnország is nagyon drága magyar szemmel, de Norvégiához képest jóval olcsóbb. Járművek alatt nem tudom mire gondolsz, van mindenkinek és neked is lehet megfelelő spórolás után. A helyi ételek mindkét országban förtelmek, valami nagyvárosba menj, ahol sok különböző nemzet és azok konyhái képviselik magukat. Az emberek hasonlóak: nagyon zárkózottak, a szociális körök nehezen vagy alig átjárhatóak (egy munkahelyi kolléga sosem fog a baráti körébe invitálni, de attól még barátságos lesz a munkahelyi eseményeken) és mindkét országban nagyon támogatható népszokás az, hogy péntek-szombaton minden 15-25 éves lány leissza magát és elmegy dugni az első arrajáróval. Ha korban passzolsz és megtanulod a nyelvet akkor jó hétvégéid lehetnek. Talán a norvég csajok jobbak picit.
Finnország - nagyon jó kajájuk van, ami változatos, jó fizetések vannak, minden jó :))
Az emberek nehezen nyílnak meg, de azután már nagyon kedvesek és a finn emberek alapból segítőkészek... ott nincs olyan mint itthon hogy végignézik ahogy megvernek valakit, hanem odaugranak, segítenek, rendőrt hívnak minden :) Jó a közbiztonság, lopás szinte elenyésző - imádtam, mikor kint voltam :)
Az 1-es és a 3-as kiegészitve: Én személy szerint Finnországban szerettem volna új életet kezdeni és dolgozni.Legelső dolog:a finnnyelv tökéletes ismerete, kb. felsőfokú C szinten.Ha munkát szeretnél vállalni akkor az angol vagy a francia nyelv ott senkit nem érdekel!(szóba sem állnak veled).Az átlag fizetés kb. netto 2000 forint. Egy buszjegy kb.700 forint, 1 kg kenyér 800 forint,egy kicsi mélyhűtöt pizza kb 1000 forint,egy 0,33 sőr 650 forint stb.A műszaki cikkek ua. mint Mo.-on.A lakásokat és az autókat(használtakat)arany árban mérik, még az ottani fizetéshez képest is!
Még valami:a Skandináv államok között van egy íratlan szabály.Csak akkor alkalmaznak "külföldi"munkavállalokat,ha egyik skandináv országban sem találnak megfelelő munkaerőt.
Ez Finnország. Ezt saját bőrömön tapasztaltam!
Az élet és a szociális háló az sokkal jobb, mint Mo.-on
csak éppen pénz nem tudsz keresni!Helsikiben a buszvezetők azok majdnem mindegyik néger,albán stb.
Sok indiai is él ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!