Akik Angliában élnek/éltek mennyi pénz ment el a rezsire?
Mennyit kellett fizetni a szállásért,tömegközlekedésért,stb..?
A lakásviszonyok milyenek Angliában?
Én úgy hallottam,hogy elég gáz sok lakás állapota.
Egyáltalán milyen havi kiadásaitok voltak/vannak?
Mennyire tudtatok félretenni a fizetésből és el tudtatok menni szórakozni?
Melyik városban laktok/laktatok és milyen munkátok volt?
Szerettek ott kint élni?
Miben másabb az ottani élet mint itt?
Londonban éltek vagy máshol esetleg?
Londonban élek, mosogatok. A várost nagyon szeretem. 6,31 a minimálbér, én 800 körül keresek havonta. Egy átlagos szobabérlet 400 körül van havonta, buszbérlet 75. Én tudok félretenni, ha akarnék bulizni is tudnék a pénzből, de ritkán szoktam. Egy átlagos diszkó belépő 10-20 font, egy sör 5, vodka 5-10. Tehát egy buli 3 vodkával meg a belépővel simán megvan 50 fontból, de olcsóbb helyen kevesebb is. Tehát egy napi keresetedből el tudsz menni szórakozni. Mozijegy 15 font körül. Éttermek 10-20 font, sushi a wasabiban 7 font. Boltban az élelmiszer árak körülbelül ugyanannyi mint otthon. Csirkemell 4 kilója, tojás 35 forint, kenyér, tej, sajt, felvágottak ugyanannyi mint otthon. Mirelit cuccok általában olcsóbbak, és nagyobb a választék. Gyors éttermek, meki stb ugyanannyi mint otthon.
Én szeretem az itteni életet, de nyilván ha otthon rendes állásod meg karriered van akkor nem éri meg kijönni mosogatni. Ha nincs otthon lehetőséged, akkor aranyélet. Amelyik ismerősöm ügyes, szintén minimálbéren, azok akár 500-600 fontot is félretesznek havonta, ami ugye 200 magyar ezer forint.
Jelenleg vállalkozóként dolgozom Londonban, saját fuvarozó cégem van, elsősorban reptéri fuvarokkal foglalkozom, de vállalok kirándulásokat. Bevételem forgalom függő, de elég jól megy a bolt. Átlagosan 2000 font körül tudok magamnak kifizetni egy hónapban. De ezért a pénzért elég sokat is dolgozom. Napi 10-11 órákat, ünnepkor többet is.
Egy 1,5 szobás lakást bérlek észak nyugat Londonban, 970 fontért+95 font council tax.
Kajára elmegy 200-250 font havonta, közlekedni munkából kifolyólag autóval szoktam.
Félretenni olyan 400-600 fontot tudok általában, de van hogy esetleg többet.
Szeretek itt élni, megtaláltam a számításaim idekinn.
Wiltshire megyében élek a párommal és fiammal. Én egy munkaközvetítő irodában dolgozom, a párom a szakmájában. A fiam most fog végezni a suliban engineering szakon.
3 szobás , kis kertes házat bérelünk. A lakás bérleti díja 550 font, de erre rájön a Rezsi, council tax, internet, telefon, parkolási díj. Így összességében olyan 800 font körül van. Mi nem járunk tömegközlekedéssel, mert munkába tudunk menni gyalog is, és ha hosszabb távra mennénk akkor ott az autó.
Angliában a lakások állapota sokszor tényleg siralmas. Vannak gondok szinte minden lakásban, de az ember igyekszik megoldani. Amit meg nem lehet, azt elviseli..
Félretenni szoktunk, bár el is költjük, mert minden évben nyaralunk valahol, és otthon Budapesten újítjuk, rendezgetjük a lakásunkat.
Elvagyunk, nem panaszkodunk, bár mi otthon is elvoltunk.
En eltem angliaban (London) 2 evig es eleg jo volt,
legalabbis szamomra. Foleg azert mert tenyleg sokkal
jobban meglehet kint elni meg a legrosszabb munkabol is.
nekem az is nagyon tetsztt hogy angliaban total nem
ereztem azt a gyulolkodest mint magyarorszagon...
Mindenki eleg baratsagos es segitenek mindenben!
ha inkabb porgosebb eletet szeretnel meg bulizni
akk. Inkabb londont ajanlom, de ha nem akkor videk.
ott nagyon nyugis.
a lakások siralmasak, igen, a szigetelést nem ismerik, így hideg van, s sok a penészesedő lakás is.
a közlekedés elég drága, tíz perc buszozásért majdnem három fontot kell fizetni, retúrjegy nincs, csak vagy csak oda, vagy egész napos napijegy.
sajátban lakom, lakáshitellel, szóval ez nem releváns, mert nem albérlet,mindenkinek változó.
a rezsi sok, a lakáshitellel, és a rezsivel elmegy a fizetésem kb. 70%a, pedig nem is nagyon tömegközlekedek, gyalog, meg biciklivel járok.
északon élek, bérszámfejtőként dolgozom. Newcastle felé.
"a rezsi sok,"
Szerintem nem sok. Legalábbis a fizetéshez viszonyítva nem. 1,5 szobás lakásra fizetek:
Elektromosság: 22 font/hó
Gáz: 35 font/hó nyáron és 45 font/hó télen
Víz: 15-18 font
Council tax: 95 font/hó
TV license: 12 font/hó
TV, telefon, internet előfizetés: 40 font/hó
Ezenkívül 200-220 font megy el a bevásárlásra, szórakozásra 100-150 körül.
Abszolút elviselhetőek ezek az árak szerintem. Persze itt is függ a fogyasztástól a fizetendő összeg.
hát szerintem meg az sok, hogy a fizetésem majdnem 70%-a elmegy rezsire, plusz a lakáshitelre.
és én északon vagyok, ami kb. olyan, mint otthon Borsod. szóval nem egy gazdag környék, nagy fizetésekkel.
az áram/gázszámlámat most emelték fel 49ről 68-ra (hideg a lakás, ezért sokat fűtök, hogy meg ne fagyjak, holott melegítőfelsőben ülök mindig itthon), a víz kb. 12, council tax 80 (single resident discount-tal), net 30, line rentallal, mert másképp nem lehet, holott a telefont nem is használom. ja, közös költség is van, mert ez lakás, 34 font. a mortgage-om 321, ha bérelnék se lenne kevesebb,, mert nem óhajtok egy szobát bérelni többet, egy csomó vadidegennel egy házban. szórakozni nem igazán járok, sportbérlet 17 font, mobil kb. 30 (új még). a fizetésem meg 1070 nettó, 37 órában. 8 fontos órabér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!