Kezdőoldal » Utazás » Európa » Berlinbe elhelyezkedés....

Berlinbe elhelyezkedés. Tapasztalok? Vélemény?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, idén teszem le a tervező grafikai OKJ szakvizsgát. Szeretnék Berlinbe menni tovább, egyenlőre még nem a szakmámban hanem szinte 'bármilyen' munkát vállalva( takarítás, mosogatás stb.). Két bukkanó van a dologban:

-csak angolnyeltudás (azért nem Anglia mert nem szimpatikus.)

-nincs még munkatapasztalatom

Mindenképp szeretnék jövőre már ott lenni. Mi a véleményetek?van egy parányi esélyem? milyen állásokat kaphatnék?

2014. jan. 2. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért németül csak meg kéne tanulni, nem? Ezen még nem is gondolkodtál?

Úgy azért lényegesen könnyebb.

2014. jan. 2. 22:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Remek!! El fiogsz tudni helyezkedni, de nem grafikai stúdióba. Irány Frankfurt! A vasút mellett rögtön ott a Kaiser Straße! Ott találsz munkát!
2014. jan. 3. 10:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Berlinben kéne.. :/ de azért köszönöm
2014. jan. 3. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha alap szinten tudsz angolul, akkor erre nézz rá, ajánlom:

[link]

Lelkesedéstől függően pár hét-hónap alatt felszedhetsz vele annyi német tudást, hogy azért már eladni ne tudjanak.

2014. jan. 3. 15:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért mondtam frankfurtot, mert ott tuti van k.va telep. Azt ügye te se gondolod, hogy Németországban egy ilyen szakon amin semmi kereslet elhelyezkedsz angol alapfokkal. Ha úniószerte elismert kutató lennél akkor oké. De így.... Tanúlj meg németül és menj ki segédmunkásnak, de szerintem annál már jobb ha itthon maradsz
2014. jan. 3. 15:36
 6/7 A kérdező kommentje:
a 'bármilyen' munka alatt erkölcsi határokra gonoltam :D de azért köszönöm a tippet :D
2014. jan. 9. 18:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! Most komolyan: azt javaslom, hogy tanúlj németül, az angolt felejtsd el Berlibe! :) örülök, hogy viccesen vetted a lapot
2014. jan. 9. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!