Bécs! Mennyire élhető város? Könnyű ott munkát
találni egy angol alapfokon beszélő embernek?
Nem olyan nehéz, amennyiben az angol alapfok mellé német felsőfok is társul.
2013. dec. 16. 21:15
"Nem olyan nehéz, amennyiben az angol alapfok mellé német felsőfok is társul."
Így van! :))
De legalább német középfok, hogy egy bármilyen munkánál megértse mi a feladat.
2013. dec. 17. 01:17
13/19 fata.morgana válasza:
Nem akarom folytatni az előttem megszólalóakat, mert érdemben már nem tudok újat mondani a nyelvtudással kapcsolatban. De ha az "ismerősöd" annyira elszánt, akkor keressen először munkát az interneten keresztül, majd ha összejön valami akkor kiköltözik. Szállást hamarabb lehet találni, mint munkát. Reggel 7 kor van már busz a Népligetből, 10-re már kint is van Bécsben. Telefonáláshoz meg ajánlom a freevoipdeal.com oldalról letölthető programot.
2013. dec. 17. 10:07
Mindegy kiről van szó, Bécsben azért első a német, és valóban jó, ha van angol, a fok hanyagolhaó, ha nagyon jól beszéli.
2013. dec. 18. 11:04
Nem. Sehol sem egyszerű. Nem néztem utána, de biztos van valami magyar munkaerő közvetítő, aki zsíros jutalékért szervez kinti munkát, azzal talán (úgy 5% eséllyel) találhat valami mosogatós, almaszedős melót, amivel fent tud tartani egy Magyarországon átlagos életszínvonalat.
2013. dec. 20. 10:41
16/19 anonim válasza:
Nem tudom, a sok okosból hányan dolgoznak Ausztriában én azt teszem, bár nem élek ott. Nyilván jókora előny a nyelvtudás, de nagyon sok ismerősöm van, aki egy kukkot nem tud németül (pl. a feleségem) és ő is kint dolgozik. DE! Két úton kerülhetsz ki: egy ismerős aki már ott dolgozik kivisz, vagy fogod a kalucsnidat és fapofával beállítasz mindenféle munkahelyre (SZEMÉLYESEN!!!!!!)és bepróbálkozol. Internetes, újságos, SMS álláskeresés halott dolog. Annyit viszont elárulok, ha valaki itthon nem talál melót az ott sem fog. Akik kinn dolgoznak azok szinte mind olyanok, akik itthon is megéltek, csak ott mégis más.
2013. dec. 20. 16:58
17/19 Palotás Imre válasza:
16.: "...ha valaki itthon nem talál melót az ott sem fog"
Szerintem pedig, aki ma itthon talál munkát az varázsló. Nem hallottál róla, hogy ha meghirdetnek valahol egy képzettséget nem igénylő állást, arra tömegesen jelentkeznek középfokú végzettséggel? És ha egy középfokú állást, akkor felsőfokúak tolonganak?
Hol élsz Te?
2013. dec. 21. 09:56
Az ismerősöd bontsa ki a párnacihából a félretett 800e Ft-ját, abból egy hónapi eléldegél ott kint, és ha szerencséje van, még valami melót is talál. Vagy belebotlik valamelyik hiénába, aki éhbérért dolgoztatja.
2013. dec. 21. 13:09
16-os:
Nem mondott itt senki hülyeséget előtted. Te sem mondtál amúgy mást, újat, alapvetően kell a német.
Az meg, hogy protekcióval bárkit bárhova bármilyen tudással felvesznek dolgozni az eddig is nyilvánvaló volt mindenkinek.
Ha az illetőnek ilyen kapcsolatai lettek volna akkor nyilván a kérdést sem teszi fel.
2013. dec. 21. 14:17
Kapcsolódó kérdések: