Vonaton alvásról mit kell tudni?
Figyelt kérdés
Először alszom vonaton...
Egyrészt ágynemű, takaró, párna van-e, és lehet-e pizsamát felvenni? (Mivel ugye idegenekkel leszek jó eséllyel). Másrészt mennyire tudja magát kipihenni az ember egy ilyen helyen?
Van még valami, amire érdemes figyelni?
2013. dec. 14. 16:38
1/6 anonim válasza:
Tudni kellene, pontosan milyen hálóhelyért fizettél. Elég széles a paletta a zuhanyzós-franciaágyas magánfülkétől kezdve egészen a 6 férőhelyes couchette-ig.
2/6 A kérdező kommentje:
Ennek hol lehet utánanézni? Jegyen csak az van rajta, hogy másodosztály nemdohányzó fekvőkocsi, 1 fekvőhely.
2013. dec. 14. 18:45
3/6 anonim válasza:
A fekvőkocsi az a couchette. Hat fekvőhely van a fülkében, egymás fölött szemben 3-3, amit majd az ülésekből, és felette a falból lehajtható ágyakból alakítotok ki, ha eljön az éjszaka. Hogy ez mikor van, azt majd a fülkében levők döntik el, de tapasztalataim szerint az ilyen hosszabb utakon nagyon jól össze szokott jönni a társaság, estére puszipajtások lesztek. Valamelyik középsőt próbáld megszerezni, az a legjobb, ott hason fekve pont kilátsz az ablakon. Ágyneműre ne nagyon számíts, inkább csak pokrócot szoktak adni, és az sem tűnik annyira tisztának, hogy az ember pizsamára vetkőzzön alá. Talán még egy felhúzott kispárnát adtak, de erre nem esküdnék meg, régen utaztam már vonaton. Legbiztosabb, ha viszel egy sajátot. Aludni kényelmesen lehet, mert bőven van helyed feküdni, bármilyen pózban alszol. Meg a vonat ringatásától is könnyebben elalszik az ember.
4/6 anonim válasza:
én két éjszakát aludtam vonaton mikor utaztunk na meg visszafele is 2, egyáltalán nem zavaró nagyon meg lehet szokni, olyannyira hogy mikor hazaértünk és lefeküdtem aludni még akkor is a vonatdöcögést éreztem
5/6 anonim válasza:
Én esküszöm eddig életemben egy vonat hálókocsijában aludtam a legjobban. A ringatás és a tompa zakatolás nagyon kellemes dolog.
6/6 lencsefőzelék válasza:
Nos, én Szentpétervárról Moszkvába utaztam hálókocsis vonaton, ott 4 ágy volt egy fülkében, ágyneműt adtak, amit magunknak kellett fel-, ill. az utazás végén lehúzni. A baj csak az volt, hogy du. 3-kor indult a vonat, és mi előtte majdnem délig aludtunk, szóval a vonaton már nem tudtunk, mert éjfélre már Moszkvában voltunk. Aztán ment tovább Harkovba, úgy emléxem, szóval akik maradtak, azok valszeg aludtak is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!