Szerintetek hülyeség?
Ha lenne lehetőséged kimenni, akkor nem is kell kérdezned, használd ki.
Abban viszont tévedsz, hogy a német fontosabb, mint az angol. Manapság az angol nem kerülhető ki - ezzel együtt németet tanulni nem hülyeség, de az angolt nem hagyhatod ki. Sok embert hallottam panaszkodni, hogy nehezen találnak állást, mert csak németül tudnak, angolul nem.
Nyelvet tanulni soha sem hülyeség. Külföldi tapasztalatot szerezni szintén nem. Ha van lehetőséged menj, de ahhoz, hogy ilyesmibe egyedül belevágj, talán fiatal vagy még egy kicsit.
Azzal nem értek egyet, hogy a német fontosabb mint az angol. Ha többre akarod vinni hamburgerárulásnál, akkor Bécsben sem kapsz normális munkát, ha nem tudsz angolul.
Abban viszont egyetértünk, hogy biztosan tele van lehetőségekkel. Ausztria Európa egyik legalacsonyabb munkanélküliségével bíró országa.
Szerintem megéri, és pl. Németországba legtöbb helyen elég csak a német nyelv, de angolul is tudsz több lehetőséged van.
Mennyi időre mennél Bécsbe?
Igen, menj, egy külföldi tartózkodás ésszel, nyitott szemmel járva hasznára van az embernek. De szerintem is fiatal vagy még, ha egyedül leszel ott. Tanuld meg a nyelvet itthon, de tudni csak ott fogod majd igazán megtanulni. Először nem fogod őket majd érteni, de pár év és ez sem lesz probléma. Bécsben több ezer magyar van, sok magyar közösség, egyetemisták is. A város gyönyörű, van benne valami, készülj fel rá, hogy lehet, nem leszel képes visszajönni ide. Mivel lány vagy, ezért azt tanácsolom, hogy vigyázz a nem EU-s fiúkkal, férfiakkal. Sokan csak az EU-s állampolgárság miatt házasodnak meg, nem lehet kiszűrni, annyira "szerelmesnek" mutatkoznak.
A német akkor fontosabb csak, ha a te céljaid szempontjából fontosabb, egyébként nem. Az angol még mindig tartja magát, talán spanyolul és oroszul illetve kínaiul érdemes még tanulni.
Menj ha van lehetőséged, ki ne hagyd! Csak hasznod lehet belőle.
Szerintem 14 évesen még nem kell őt a török férfiak házassági ajánlataitól félteni :D
Feleségnek lehet hogy török nőt keresnek, de az európai nőknek szívesen "udvarolnak", mert különlegesek számukra. Főleg ha szőkék :P
Bár én továbbra is fenntartom,m hogy 14 évesen még korai ezen aggódni, ott meg majd úgyis megtanulja később, mi a helyzet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!