Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik országba költözik a...

Melyik országba költözik a legtöbb ember Magyarországról?

Figyelt kérdés
Ugye most rengeteg magyar hagyja el az országot, mert káosz az egész... Még gimnazista vagyok, de egyszer el akarok költözni Svédországba. Tudni szeretném, hogy melyik országba mennek a legtöbben, és még az azt követőkből párat. Svédországba nagyon sok magyar megy? És ez szerintetek az évek során hogy fog alakulni? Lehet hogy pár év múlva már annyi magyar lesz külföldön, hogy ott se lesz rájuk szükség? Most még tudtommal jó a munkalehetőség a magyarokra nézve külföldön, de lehet hogy az évek során már nem lesz?

2013. nov. 25. 23:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Digo :

Nekem kicsit kevésnek tűnik az a 20k UK. Vagy ez évente? Mert úgy már reális.

Másrészt ez bejelentett lakcímre vonatkozik vagy munkavállalásra? Mert ha utóbbi, akkor Ausztria esetében benne vannak az ingázók is. Ha meg előbbi, akkor a kivándorlók jelentős része egyáltalán nincs benne, mert elég sok ember lakcíme maradt itthon.

2013. nov. 26. 09:16
 12/18 anonim ***** válasza:

Itt az eredeti cikk:

[link]

Egyébként óvatosan kell ezeket az adatokat kezelni, sokan dolgoznak itt-ott feketén is, sokan pedig akik adószámot igényeltek egyes országokban pár hét/hónap után hazaköltöznek, vagy más országba.

2013. nov. 26. 09:55
 13/18 anonim ***** válasza:

11#

"Németországban egy év alatt negyven százalékkal több honfitársunk talált munkát, de Angliában és Ausztriában is meredeken emelkedik a magyar vendégmunkások száma."

Igen, ezek szerint ez éves adat.

2013. nov. 26. 09:57
 14/18 anonim ***** válasza:
96%
UK-ban biztos nem 20.000 magyar él, ez teljes hülyeség. Csak Londonban és közvetlen környékén 100.000 körül vannak a magyarok. Egész UK-ban pedig 200.000 körül. Ahány cikk, annyiféle állítás. Aki angolul beszél Angliába megy, aki németül az meg Ausztria vagy Németországba.
2013. nov. 26. 13:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Digo: de akkor te miért váltottál? Akkor jobb lett volna Bécsben maradnod.

Amúgy egyetértek, hogy Angliában jóval többen vannak, de talán nem az összesre vonatkozott az a szám, hanem az évente kivándorlók számát mutatja.

Tudom, nem épp reprezentatív a saját szubjektív megérzés, de azért nem is gondolnám, hogy teljesen hülyeség: bárki végiggondolhatja hogy ismerősi/családi körben hányan mentek ki Angliába. Ha ez alapján kivetíti a teljes magyar lakosságra akkor sokkal reálisabb a 100-200 ezer fő.

2013. nov. 26. 15:52
 16/18 anonim ***** válasza:

14#, es akkor tehát még 1x:

Senki sem állította hogy 20 ezer magyar él UK-ban, ez az éves átlaga a kivándoroltaknak.

15#, a statisztika szerint jóval több magyar él Németben is és Ausztriában is mint UK-ben, éves szinten is a duplája megy ki. Az ország ilyen szempontból ketté van szakadva, a keleti országrészből leginkább UK-be jönnek, de a nyugati megyékből én nagyon elvétve találkozom magyarral, a környékünkről 1 srác van akit ismerek, a többi mind kelet MO, Pest. Érthető is, felénk nagyobb hangsúlyt fektetnek a németre az oktatásban.

Én azért élek Londonban mert mi 2-en vagyunk és a párom nem beszélt németül, viszont mindketten beszéltünk angolul. Így Bécs ki volt lőve, haza nem fogunk költözni, maradt UK. Egyébként pár hónapja elkezdett intenzíven németet tanulni bár jelenleg jól keresünk, de biztos hogy nem maradunk tovább 1-2 évnél.

Van egy munkatársam, 6 évet lehúzott a cégnél, februárban költöznek haza, Sopronban vettek házat és Ausztriába fog ingázni. Ott lehet családot alapítani, nyugodt körülmények közt otthon tudod érezni magad, London (nekem/nekünk) erre nem alkalmas.

Az otthoni barátaim közül sokan évek óta ingáznak, 32-35 évesen hitelmentes kertes ház, 2 autó, gyerek, kutya, stb. Itt Londonban ezt képtelenség megteremteni, magához egy olyan ház megvételéhez 3 életnyi munka sem lenne elég az ingatlanárak miatt.

2013. nov. 26. 17:22
 17/18 anonim válasza:
100%

US

[link]

2013. nov. 26. 20:04
 18/18 anonim válasza:
Utolsó jól mondja, Amerika :)
2013. nov. 26. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!