Kezdőoldal » Utazás » Európa » Budapest melyik városhoz áll...

Budapest melyik városhoz áll közelebb fejlettségben, Bécshez vagy inkább Belgrádhoz?

Figyelt kérdés
Főleg a tisztaságra, rendezettségre és közbiztonságra gondolok. Köszi a válaszokat!
2013. nov. 23. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem Belgrádhoz van közelebb. Alulról.
2013. nov. 23. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Nehéz a fejlettséget mérni, de itt van pár szám.

Ha a gazdasági teljesítményt nézzük (GDP/fő(PPP), persze ez nem tisztán a fejlettség mérőszáma:

Belgrád: 20 000 USD/fő

Budapest: 34 000 USD/fő

Bécs: 43 000 USD/fő

Ez alapján Bécshez van közelebb.

Bár mindhárom városban járva Belgrádhoz sokkal jobban hasonlónak találtam. A fizetések Bécsben 3x annyiak, mint Pesten, Belgrádban viszont 15%-kal marad el a fizetés a pestitől. Viszont megjegyzendő, hogy Belgrádban a munkanélküliség 20%, Budapesten 8,5%, Bécsben 7,9% (az osztrák átlagnál jóval nagyobb).

Biztonság a numbeo safety indexe alapján (minél magasabb az érték, annál jobb az eredmény)

Bécs 73; Budapest 66; Belgrád 62.

A komplett fejlettséget, életminőséget HDI-ben lenne jobb nézni, de arról régiós adatokat nem találtam.

Tisztaság szempontjából - személyes megfigyelés alapján - nagyon messze vagyunk Bécstől, kb. Belgrádhoz hasonló a helyzet. A külvárosok ugyan Bécsben sem annyira tiszták, de a központban egy darab papír nincs eldobva sehol, azért ez Pesten nem jellemző.

2013. nov. 23. 22:15
 3/7 0591 válasza:
Bécshez áll közelebb Budapest szerintem!!!
2013. nov. 28. 14:35
 4/7 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó! Hát akkor te még se Bécsben se Belgrádban nem jártál! Én mindkettőben voltam többször is, és Belgrádhoz hasonlít! Ez a 20.000$/fő/év meg egy baromság!! Az átlagbérrel számolva is jó esetben is csak 6500$-t keresnek itt! Úgy ahogy Ausztriában sincs meg az a 45.000$ hanem 20.000$/év. Budapest Bécshez képest fényévekkel le van maradva!
2014. ápr. 29. 02:45
 5/7 anonim ***** válasza:
31%
Javítanám a 20.000 helyett 34.000..
2014. ápr. 29. 02:47
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
A GDP nem azt jelenti, hogy ki mennyit keres, hanem, hogy a gazdaság mennyit termel egy évben....
2014. ápr. 29. 08:59
 7/7 anonim válasza:
Fogalmam sincs hogy milyen Belgrád, de Bécshez olyan távol áll Budapest amennyire csak lehet. Tiszta kutyaszar meg össze van hugyozva a város nagy része. Nekem hihetetlen hogy napközben vagy este megyek a városba és elvileg normális emberek megállnak ahol rájuk jön és telibe hugyozzák a ház falát vagy a csajra rájön az Oktogonnál a járda közepén. Ja meg hogy szinte botladozol a csövesekben és látod hogy mindenhol ott fetrengenek és inkább nem reszletezem milyen állapotban. Bécsben össze szedik a kutyájuk után a szart az emberek, nagyon kevés alkalommal láttam kutyaszart vagy eldobott zacskót. Nem a 33 euros birsag miatt szedik össze hanem mert van igényük. Itt is vannak csövesek de leginkább van pár hely ahol előfordulnak és nem az hogy a város tele van velük. Ja igen és kb a hajléktalanok ottani részének nagy részét magyarok teszik ki,erre a távolról ordításból és kurjongatásból is rá lehet jönni. De hogy jót is mondjak Budapestről. Itt sokkal jobb bulihelyek vannak és maga a város is sokkal szebb az más kérdés hogy bűzös és retkes. De az hogy ilyen szép kizárólag az őseinknek köszönhetjük.
2016. szept. 19. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!