Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európai únión belül oda...

Európai únión belül oda költözök ahová akarok, ha hosszú időre megyek vagy örökre akkor itthon mit kell elintézni?

Figyelt kérdés

Lengyelországba költöznék és idővel kérvényezném,az állampolgárságot.

Itthon miket kell megtenni bejelenteni?

2013. nov. 16. 17:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

" A végleges külföldi letelepedés bejelentésével a személyi igazolvány és lakcímkártya bevonásra kerül, de a bejelentő adatai továbbra is szerepelni fognak a személyiadat-és lakcímnyilvántartásban, mint külföldön élő magyar állampolgár."

Ezt idéztem, és mindenki aki véglegesen hagyja el az országot tudnia kell, hogy a személyi igazolvány az ország tulajdona..

[link]

Ezen kívül több honlap is tájékoztatja a végleg külföldre távozni akarókat, hogy miket kell megtenniük, mielőtt végleg elhagyják az országot..

2013. nov. 18. 22:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Forras a hazassagkotesre: sajat esetem, Franciaorszagban bizony kertek, ket igazolast: hogy az orszagom torvenyei szerint is ervenyes lesz a hazassag, es hogy nem vagyok nos. Gondolom orszaga valogatja mit kernek.
2013. nov. 19. 07:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Hű, de fura! Tőlem a XIII.-ban 2008 nyarán csak a lakcímkártyát kérték. Hát, most már nem fogok ezen rugózni...
2013. nov. 19. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!