Kezdőoldal » Utazás » Európa » Most mit csináljak?

Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ma vettem 1 oda és 1 vissza jegyet (Zürich-Budapest). A kettő együtt 23.010 forint volt. Az egyik dec 20.-án megy 6:05-kor reggel, a másik dec 27.-én reggel 10.40-kor indul. Nappali vonat mindkettő. A baj az, hogy alig hallottam, a nőt aki beszélt, és teljesen zavarban voltam (mert már kb 10x visszakérdeztem és a nő totál ideges lett) ezért nem gondolkoztam és rájöttem, hogy a vissza jegyet nem dec 27.-ére, hanem január 1 -vagy 2.-re kellett volna vennem. Ezek a jegyek nem visszaválthatók, és teljesen rosszul érzem magam mert így csak kb 6 napot tudok a családommal tölteni, pedig ha normálisan viselkedtem volna, és nem lettem volna ennyire zavarban 11-12 napot is lehettem volna velük. Szerintetek el lehet adni (persze olcsóbban, mint az eredeti) valakinek?

köszönöm előre is

2013. nov. 16. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, eladhatod, ha valakinek kell. De előtte nézd meg, hogy mennyibe kerül a névátírás, mert lehet hogy te olcsóbban adod el a jegyet, de annak aki megveszi nem lesz olcsóbb, sőt lehet drágább lesz átírással mintha új jegyet venne..
2013. nov. 16. 17:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nem névre szóló, akkor jóval könnyebb lesz eladni..Szóval eladható
2013. nov. 16. 17:24
 3/5 A kérdező kommentje:
hogyan adjam el? soha nem csináltam még ilyet, vagy hasonlót.. 15 éves vagyok.
2013. nov. 16. 17:35
 4/5 anonim válasza:
Gyakorlatilag bármi, amit veszel akárhol, visszaváltható, tehát érdemes lehet még jobban utánajárni a lehetőségeidnek. Pl. ha jogilag nem visszaváltható, attól még lehet, hogy módosítható az időpont. Vagy pl. a frusztrált nő nem tudta jól a szabályokat. Nézz utána rendesen a szabályzatnak is, vagy hivatkozzon konkrét szabályzati pontra.
2013. nov. 17. 14:07
 5/5 anonim válasza:

Remélem, nem értettük félre egymást.

Azt akartam írni, hogy ha rá van írva, hogy "nem visszaváltható", az egy jogi/szabályzatbeli szöveg, és könnyen lehet, hogy az időpont ettől még áttehető, vagy más lehetőséged van még. Rendszeresen ilyesmi félrevezető taktikákat alkalmaznak, hogy még több bevételük legyen a társaságoknak.

2013. nov. 17. 16:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!