Kezdőoldal » Utazás » Európa » Babáknak is autómatikusan jár...

Babáknak is autómatikusan jár már a személyi igazolvány?

Figyelt kérdés
utazáshoz kellene,és emlékszem egy időben szó volt róla a tv -ben,hogy ez is úgy jár majd mint a tb és az adó igazolvány.
2009. nov. 17. 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Hát szerintem a személy igazolványt csak 14 éves kortól lehet igényelni. Ha utazáshoz kell akkor útlevelet kell csináltatni az minden országba jó (legalábbis ahova a személyi elég) és azt azonnal lehet igényelni.

Többet nem tudok mondani :)

2009. nov. 17. 22:47
 2/6 anonim válasza:
84%

Nem jár, de már csinálnak, ha a szülő szeretné. Már megvan a baba vagy még most fog születni??

Ha még csak születik, akkor a kórházban csinálnak róla képet, és úgy lehet igényelni. De szólni kell rögtön szülés elött, hogy a kórházi fotós keressen meg benneteket, még mielött mennek a csecsemősök a papírjaidért. Én nem csináltattam, de a mellettem fekvő anyuka igen.

6hetes baba anyukája

2009. nov. 17. 23:10
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

[link]

"...Személyazonosító igazolvány igénylése újszülött részére

A Magyarországon született magyar állampolgár újszülött állandó személyazonosító igazolványát a törvényes képviselő kérelmezheti a születést anyakönyvező anyakönyvvezetőnél. A kérelmet az anyakönyvi bejelentéssel egyidejűleg kell továbbítani..."

====================

[link]

"...Hétfőtől akár már az újszülött gyerekeknek is lehet igényelni személyi igazolványt, tb-kártyát és adóigazolványt. Szintén hétfőtől csak biometrikus, azaz ujjlenyomattal ellátott útleveleket adnak ki Magyarországon.

Hétfőtől már a 14 év alatti gyermekeknek is lehet személyi igazolványt igényelni: a személyazonosító okmányt, a tb-kártyát, illetve az adóigazolványt a tervek szerint már közvetlenül a gyerek megszületése után igényelhetik a kismamák.

A szülő kérelmét a kórház az illetékes anyakönyvvezetőnek továbbítja, aki az okmányirodának, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, illetve az APEH-nek küldi az igényt. Szükség esetére a gondviselő nevét és telefonszámát is felvezetik a gyerek lakcímkártyájára, ha a szülő kéri. A későbbiekben a személyi igazolvány jó szolgálatot tehet, az iskolai beiratkozáskor nem kell majd például a születési anyakönyvi kivonat, elég lesz a személyi. Hasonló a helyzet akkor, amikor schengeni országba akar utazni a család: a 14 éven aluliakat személyi ellenében is átengedik majd a határon..." (Origo, 2009.06.28.)

2009. nov. 17. 23:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérni kell a kórházban, sajna én lecsúsztam róla,de ingyen megcsinálták a helyi okmányirodában, 1 hétre rá meg is kaptuk, és az összes határon(EU-n belül) elfogadják, mielőtt még valaki belekötne itt.
2009. nov. 18. 13:03
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat,már 9 hónapos a pici fiam,és akkor ezek szerint igényelhetem neki az önkormányzatnál.
2009. nov. 18. 15:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Valaki normalisan valaszol, meg linket is kuld, es egy bunko meg lepontozza? Irigysegbol vagy butasagbol talan? Ja, mindketto az illeto. Irigy is es buta is, meg bunko foleg!

Kerdezo bocs, de felhuztam magamat, mert teljesen normalis valaszokat kaptal, ami a segitsegedre valik. Erre valaki idejon es bunkoskodik!

2009. nov. 18. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!