Kezdőoldal » Utazás » Európa » Véleményeket várok. Lengyelors...

Véleményeket várok. Lengyelország?

Figyelt kérdés

Érettségi után logisztikát fogok tanulni, amint azt befejzetem szeretnék kimenni lengyelországba dolgozni/élni. Imádom az országot, nem tudom de valami nagyon megfogott benne.

Emelt szintű angol nyelvvizsgám van és kb. alapfokon beszélek lengyelül.

Szerintetek ebbe így érdemes lenne belevágni?

2013. nov. 7. 22:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sőt az egyik legjobb ötlet. A lengyelek talán az egyetlen nép a közvetlen környezetünkben, akik kedvelik a magyarokat. Polak, Wegier, dwa bratanki....

Annyi balek figurát ismerek, aki megpróbálta Nagy-Britanniát, és "betört fejjel" hazakullogott utána, hogy a te ötleted egész üdítően hat. Sok sikert a tervedhez, kérdező!

2013. nov. 7. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagy szerelemem Lengyelország.

Sok siekrt, jól hangzik az ötleted!

2013. nov. 8. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is ki szeretnék majd költözni Lengyelországba. Most idegenforgalmat tanulok. Tudok középfokon németül, angolul, oroszul. Lengyelt is fogok tanulni, legalább középfokig. A lengyelek sokkal normálisabbak, emberibbek, mint a többi nép. Nagyon vallásosak. Nézegettem ott eladó ingatlanokat és egy csomó helyen ki voltak téve keresztek, szent képek a falra. Ráadásul rengeteget fejlődött az országuk az elmúlt években. Volt egy olyan időszak, amikor sokan kivándoroltak nyugatra, de már ez rég megszűnt, sőt vannak akik visszaköltöznek. Az éghajlat miatt is érdemes kimenni, hiszen sokkal hidegebb. Van olyan lengyel nagyváros (kb. 300 ezer fős) amiben még csak 33 fok volt a mért legmelegebb hőmérséklet, a mért leghidegebb pedig -35 fok. :)
2013. nov. 8. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:
97%

A kerítés itt sincs kolbászból, de ha kitartó tipus vagy akkor megtalálod majd a helyedet Lengyelországban. Javaslom vakációra mindenképpen iratkozz be az egyik bentlakásos lengyel nyelvi campusra, Krakkóban a Jagelló Egyetem hagyományosan szervez ilyent a külföldieknek, de akár Varsóban vagy Gdanskban is lehet próbálkozni, sokat fog dobni az alapfokú tudásodon. Ha esetleg lengyelországi ösztöndíjat pályáznál az még jobb lenne, de ez persze függ a tanulmányaidtól is.

@ 3.hsz: Na igen, az elviselhetőbb nyarak az egyik ok ami miatt jobban szeretek Lengyelországban lakni, sokkal kevesebbet kell légkondit használni (autóban vagy irodában) mint Magyarországon.

Az viszont nem igaz hogy megszűnt a Nyugatra kiáramlás, de én ezt nem kivándorlásnak hívnám hanem inkább munkavállalási hullámnak hiszen a többség kifejezetten ideiglenesre tervezi a külföldi tartózkodást.

2013. nov. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!