Hogyan a legolcsóbb kijutni Oroszországba, Kazan városába?
Meghívót szerezni nem nehéz, elvileg a szállodák, hostelek is adnak, ha előre foglalsz. (Utóbbiaknál ne vedd biztosra, hogy amikor odamész, lesz is szabad szoba) Ha meg van ismerősöd kint, akkor ő is adhat. Szerintem mindenképpen érdemes, ha ki tudod várni azt a 30 napot.
Viszont a repülés nem tudom, miért lenne ilyen drága.
Én tavasszal voltam Kazanyban, Moszkváig repültem (Wizzair akkor még nem volt, Lufthansával oda-vissza 49 000 Ft volt, Müncheni átszállással, és egy nagy poggyász is benne van az árban), Moszkvából pedig éjszakai vonattal mentem ülő kocsiban, jóelőre foglalva (ez pedig 2 000 rubel körül volt, tehát kb. 14 000 Ft). Tehát 63 ezerből eljutottam Kazanyba.
Most, hogy már Wizzair is van, kézipoggyásszal meg lehet csinálni ezt kb. 50 ezerért is. Plusz vízum.
Ha meg mindenképpen végig repülni akarsz, a tutu.ru keresője szerint Moszkva-Kazany oda-vissza 5200-6000 rubel, tehát mondjuk 37 000 Ft.
Autóval meg eszedbe ne jusson menni!!! Egyrészt mert akár Ukrajnán keresztül mész, akár Fehéroroszországon át, a korrupt rendőrök mindkét országban lehúznak rólad 10-20 ezer forintot mondvacsinált ürügyekkel, de ha nem beszélsz jól oroszul, akkor többet is. Másrészt azért, mert olyanok az utak, hogy a kocsidnak kb. annyi, ráadásul életveszélyesek is.
Egyébként ha belegondolsz, a vonatért 14 000 Ft nagyon olcsó arra a kb. 1600 km-re, és nekem az orosz vasút kellemes csalódás volt. Pontos, a MÁV-nál tisztább, nagy lábterek, kényelmes ülések, a kaller még teát is főz.
Budapestről Moszkváig mondjuk nem éri meg vonatozni, 36 óra az út, és oda-vissza 40 ezer körül van. De a Moszkva-Kazany távra teljesen oké volt.
Hát nem tudom, hol, vagy milyen időpontra nézed a vonatjegyeket, de én most csak random rákerestem az RZsD honlapján egy november 28-ai napon Moszkva-Kazany csak oda jegyre, és éjszakai vonatra, ülős kocsiban 631 rubel, ami 4300 Ft. A plackart (hálófolyosós) jegy 7800 Ft, a hálófülkés 10 000 Ft.
Visszafelé ugyanezeket az árakat látom.
Szóval ezt a Budapest-Moszkva oda-vissza repülőjeggyel összeadva is művészet 60-70 ezer Ft fölött kihozni.
Szia!
Köszi a sok segítséget most este utánanézek ! Remélem találok azok alapján instrukciókat amit mondtál! Mindenképp ,reagálok hogy milyen megoldást találtam!
Köszi még egyszer!!!
Nem tudom tisztelt kérdező hogyan csinálod, de március elejéig 60 olyan időpontot találtam, amikor 15.000 forint alatt mindenféle klubtagsági nélkül megvehető egy moszkvai repülőjegy.
Hazafele 50 ilyen időpont van.
Ha egy kicsit összeszeded magad, 20.000 Ft alatt megteszed az utat. Ha csak kicsit is rugalmas vagy, 30.000 Ft teljes árban retúr alatt.
Ha veszel egy klubtagságit, akkor mindez még sokkal olcsóbbá válik
De hogy ne találj 40.000 Ft alatt neked megfelelő utat, ez monden kérdésfelvetés és megválaszolás csúcsa!!!!!!!!!!!!!
Pontozz le nyugodtan, a töketlenség csúcsa.
A lényeg nincs orosz ismerősöm,de még is egy kicsit van!
Lány miatt megyek, ő 30% tud magyarul és vele is most beszélem le mert csak hív és elmagyarázni nehéz neki hogy nem olyan egyszerű!Ezért mondtam hogy most próbálom kitalálni ezt az egészet mert jövőhónapban mennék!
A keresésről annyit hogy annyi hülyeséget dobál ki a internet+próbáltam úgy hogy csak repülővel de az drága oda vissza így marad Moszkva és utána vonat Kazanyba!
Egyébként nem szoktam megsértődni a véleményeken! Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!