Norvégiában mennyit keres egy asztalos?
Én nem az oszlói adatokat írtam, hanem tromsö-it ahol laktunk, ez északon van, lehet hogy ott más az élet.
De a férjem norvég, hozzá költöztem ki, majd jöttünk ide.
A buszjegy 40 korona volt a diák, és 80 korona a felnőtt. A bérlet olcsóbb, de mivel kocsival jártunk ezért egyszer-egyszer kellett fizetni a buszt, és ezt így elég pontosan tudom.
Náluk a benzin 450 Ft körül van(11-13 korona), én pedig itt Budapesten múlt héten 423-ért tankoltam Shellnél.
A férjem autószerelő volt, és 22.000 koronát keresett, ez 880.000 Ft. Anyukája fizetését is véletlenül tudom, az 21.000 kr, és ő nővér.
Nekem műtétem nem volt, de háziorvosnál mindig kellett fizetni, és a férjem azt mondta, hogy kiskorában volt kéz és lábtörése is, amikor szintén kellett fizetni a kórházban.
A férjem kint egy évig volt katona, és 3 évig autószerelő mielőtt ideköltöztünk, és akkor igényelt munkanélküli segélyt amíg itt keres munkát. Meg is kapta, de mikor észrevették, hogy itt van, akkor a NAV írt egy levelet miszerint a törvény úgy szól, hogy munkakeresési járulékot és nyugdíjat csak az kaphat, akinek bejelentett lakhelye van Norvégiában, és ott is tartózkodik.
Így vissza kellett fizetnünk az egész összeget.
Ebben az időszakban egyébként volt kint a TV-ben egy érdekes per, egy svéd úr 30 évet dolgozott Norvégiában, majd hazaköltözött Svédországba, és nem kapott nyugdíjat, mert Norvégia ezt a törvényt mutogatta, a svédeket pedig azt mondták, hogy náluk egy fillér adót sem fizetett.
Nem tudom, hogy te ezt hogy kerülted ki, de szerencsés vagy ha tőled nem fogják visszavonni.
Tisztelt Hölgyem/Uram!
OKJ-s bútorasztalos bizonyítvánnyal rendelkező, ügyes kezű fiatalember vagyok, viszont egyenlőre csak kevés tapasztalattal rendelkezem a szakmában, viszont ezen szeretnék változtatni, és az Ön tapasztalati segítségével fejlődni. Rendkívül gyorsan tanulok és elhivatott vagyok az asztalos szakma iránt.
Jelenleg másodállásként és/vagy gyakorlati helyként keresek lehetőséget a szakma elsajátítására.
Tisztelettel,
Bozsó Gábor
0620/ 552 0434
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!