Személyi nélkül Németbe. Lehetséges?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdéssem, hogy a személyi igazolványom lejárt, útlevelem nincs. Már megigényeltem a személyit, de lehet a héten nem érkezik meg. Vasárnap utaznék autóval Németországba. Személyi igazolvány nélkül, csak Jogosítvánnyal, lehetséges ez ? Az okmányirodába kaptam egy papírt, hogy a jogosítványom most a hivatalos személyi azonosítóm.2013. okt. 15. 14:44
1/10 anonim válasza:
...igen. Magyarországon addig az a hivatalos személyi azonosítód. Jogosítványt felejtsd el külföldön. Max autóvezetéshez használhatod.
2/10 anonim válasza:
belföldön tudod magad csak a jogsival vagy az okmányirodai papírral igazolni, menj vissza az okmányirodába és 1500 Ft-ért csináltass egy ideiglenes személyit, azzal ki tudsz menni
azonnal elkészül ott helyben
klasszikus határellenőrzés nincs ,de bárhol megállíthatnak
3/10 A kérdező kommentje:
*Kértem az okmnyirodába ideiglenes személyit, de az ügyintéző csaj, azt mondta, nem adhat ki ilyet, mert van érvényes személyazonosításra alkalmas okmányom.
2013. okt. 15. 17:50
4/10 anonim válasza:
de adhat, hiszen azzal tudod magad külföldön igazolni
mondtad, hogy külföldre mész?
5/10 A kérdező kommentje:
igen mondtam, és azt mondta ha van érvényes okmányom, akkor nem adhat ki ideiglenes személyit, erre mondtam, h akkor hogy menjek külföldre, és itt sürgőségi utlevelet ajánlott, valami 26-27 ezerért
2013. okt. 15. 18:30
6/10 anonim válasza:
Arról nem tehetsz, hogy idióta ül veled szemben a hivatalban... Kérned kellett volna felettesét.
7/10 anonim válasza:
Sajnos valóban van ez az idióta szabály, mástól is hallottam már. Nem az ügyintéző volt a béna.
Hivatalosan valóban útlevél vagy személyi kell, az más kérdés, hogy megállítanak-e bárhol is.
8/10 Tibor1958 válasza:
A kártya alapú jogosítvány ugyan olyan értékű nemzetközi igazolvány, mint a személyi! Ma már ha külföldre mész dolgozni, akkor a lakcímkártyát is bekérik és a személyi igazolványt is! Ezeket le kel adni addig, ameddig haza nem jössz! Szóval a személyi nélkül is lehet külföldre menni, útlevéllel és jogosítvánnyal. is.
9/10 anonim válasza:
A jogosítvány nem alkalmas személyazonosság igazolására külföldön, még akkor se ha az előző ezt határozottan állítja. Vagy útlevél, vagy személyi (ha vezetsz is akkor plusz jogosítvány, de nem ezek helyettesítésére!)
10/10 anonim válasza:
Ma leteszteltem, németországból hazafelé repülővel a beszálláskor próbáltam jogosítványt használni a személyi helyett. NEM fogadta el a beszállást intéző hölgyemény, csak a személyi jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!