Szobalány bizonyítványnak vette már valaki hasznát külföldön?
Szerintem ez kamu. Ehhez tenyleg nem kernek papirt a vilagon sehol se.
A masik oldala meg az a tortenetnek hogy ha veszed a faradtsagot hogy elvegezz valami tanfolyamot, akkor az ne szobalanykepzo legyen mar...
Ezt a baromsagot! :D
Parom volt szobalany kulfoldon par honapig, a kutya nem kert senkitol papirt, nem is kerdeztek ra termeszetesen.
Az a titok hogy ha nincs tapasztalatod akkor egyszeruen beirod a CV-dbe hogy volt ilyen melod. A kutya nem telefonalgat utana szobalanyoknak, foleg nem kulfoldrol. Porszivozashoz meg nem kell diploma.
Én 7 éve dolgozom szobalányként,bp-i 4*,5*-os szállodákban.Kb 3 év után éreztem azt,hogy bárhová kerülök(Hilton,akármi)meg tudom állni a helyem már az első napon.Kemény meló volt.Találkoztam ilyen szobalány tanulóval,aki legombolt egy cégnek 70 eFT-ot,tanult otthon,volt egy hét gyakorlaton és elhitették vele,hogy most már tudja a szakmát.Volt,hogy ki akartam menni Ausztriába,csak és kizárólag a szakmai tapasztalatom(és az ajánló levél) miatt kaptam konkrét ajánlatot már az első órában(a cv prof írta a bemutatkozómat).Kell a tapasztalat ,hidd el!És meg lehet tanulni úgy,hogy neked fizetnek érte.Néhány éve,legalábbis itt Pesten az a szokás,hogy munkaerő kölcsönző cégeken keresztül lehet elhelyezkedni szezonálisan.Már egy szezon is többet ér,mint az a csalás tanfolyam, és kicsivel többet is fizet a főnök.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!