Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik a fejlettebb: Nápoly...

Melyik a fejlettebb: Nápoly vagy Szicília szigete? és hova költöznél?

Figyelt kérdés
Csak e 2 közül válasz légyszíves
2009. nov. 6. 00:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
Egyértelműen Nápoly. Sokkal jobb a megközelíthetősége Európ többi része felől, leginkább ezért költöznék oda, de fejlettebb is. Ráadásul felszállok a vonatra, és 1óra 20 perc múlva már Rómában vagyok, az sem elhanyagolható.
2009. nov. 6. 00:59
 2/13 anonim ***** válasza:
40%

Nápolyban van a szemétmaffia, évek óta emiatt megy ott a harc.

Szicíliában pedig a Cosa Nostra, szóval én egyiket sem választanám.

2009. nov. 6. 07:38
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
A maffia a turistákat nem bántja, sőt, védi, hiszen belőlük élnek nagyrészt! Állítólag a közbiztonság nagyon jó.
2009. nov. 6. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Nápoly, mert tényleg közel van Rómához és Európa többi részéhez. De amúgy nem költöznék oda szívesen, jártam már ott, elég lehangoló. Estére bokáig ér a szemét az utcákon, tele van mindenféle afrikai árusokkal, a közlekedési szabályokra mindenki fittyet hány, nincs is olyan nápolyi rendszámú kocsi, amelyik vhol ne lenne megnyomva. De Nápoly környéke az nagyon szép, pl Sorrento, oda költözz inkább. Villamosvasút megy ki végig a Sorrentói-félszigeten, ott tiszta, rendes települések vannak.
2009. nov. 6. 08:51
 5/13 anonim ***** válasza:
szerintem nem lehet összehasonlítani, mert az egyik egy város, a másik meg egy sziget.
2009. nov. 6. 08:56
 6/13 anonim ***** válasza:

mit értesz Szicília alatt?

Én voltam Palermóban, gyönyörű város! És keresztülutaztam Szicílián is...

2009. nov. 6. 10:46
 7/13 A kérdező kommentje:
Én értek mindent.a 2.3. válaszolóknak bocsi de nem turistaként mint írtam költözni.Utolsónak hogy pl Palermo.És értek mindent.
2009. nov. 7. 00:06
 8/13 tade ***** válasza:

A maffia a turistákat nem bántja, sőt, védi, hiszen belőlük élnek nagyrészt! Állítólag a közbiztonság nagyon jó.

Kedves valaszolo ugye ezt nem gondoltad komolyan....Ott, ahol a rendorok inkabb elfordulnak, mintsem szemtanui legyenek egy verekedesnek, nem neveznem jo kozbiztonsagnak. En Olaszorszag eszaki reszen elek, de nincs az a penz, amiert lekoltoznek delre, se Sziciliara, se Napolyba, se Calabriara, Romatol lefele sehova!

2009. nov. 7. 23:27
 9/13 anonim ***** válasza:
53%

nem értek egyet az utolsó hozzászólással. a dél-olaszok pont olyan rendes emberek, mint a többi olaszok!

sőt, ha megfogad a topiknyitó egy jótanácsot: a mafia / maffia és a temperamento (temperamentum) szavakat nem használja békés olaszok előtt, mert halálosan vérigsérti őket.

a kereszteződéseknél persze, fel kell húzni a kocsiablakot, hogy nehogy lopjanak tőled. de na és? a 6-os villamoson meg 10x megnézed az ülést, nem ülsz-e bele valamibe...

2009. nov. 9. 11:37
 10/13 tade ***** válasza:
Kedves utolso. Voltal Te mar Napolyban? En itt elek Olaszorszagban, az eszaki reszen mar jopar eve, ferjnel is vagyok, tudom mirol beszelek. Tudom, hogy vannak rendes del olaszok (terroni, ahogy itt nevezik oket), de sajnos a legtobbje csak lehuto, aki a sultgalambra, meg a segleyre var, kozben meg kesereg, hogy nem tud egyrol a kettore jutni. Na oket nem sajnalom, mert ahelyett, hogy tennenek azert, hogy jobb eletkorulmenyek kozott eljenek, inkabb az eszakiaktol varjak a penzt es a segitseget. Ha meg igy sem erted, akkor az a helyzet a deliekkel, mint nalatok a romakkal. Most mar erted? Utalom, hogy az en adombol kapjak a segelyt. Minden nap van legalabb 1 halaleset Napolyban,ott a szemetmaffia, a kosz, mindennaposak a lopasok, a kozlekedi szabalyokrol mar ne is beszeljunk, de senki nem fog neked menni, ha azt mondod valakinek, hogy temperamnto...igy onmagaban a szo nem is jelent semmit. Hamarabb akkor megy neked, ha ezt mondod: Sei un merda di terrone!...nezz utanna mit jelent. Azt mondod Pesten is van lopas? Gyere Napolyba 1 evre, utanna megcsokolod a ...., hogy ismet Pesten lehetsz.
2009. nov. 9. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!